«Ρεαλιστική πρόταση»

Βούτσης: Απλή αναλογική με διατήρηση του ορίου εισόδου στη Βουλή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2016 12:57 |
Βούτσης: Απλή αναλογική με διατήρηση του ορίου εισόδου στη Βουλή
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

«Η επιλογή για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, με διατήρηση του ελάχιστου ορίου εισόδου, αποτελεί μια ρεαλιστική και προωθητική πρόταση, που ως επιλογή θα έπρεπε να αποκτήσει και συνταγματική θωράκιση» τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην Αγορά.
Για την συνταγματική αναθεώρηση και το νέο εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνει ότι αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης «να τεθούν σε συζήτηση οι μεγάλες θεσμικές τομές στο πολιτικό σύστημα που θα δώσουν ανάσα δημοκρατίας».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι οι σχετικές εξαγγελίες αποτελούν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να στραφεί η συζήτηση μακριά από τα μέτρα, υπογραμμίζει:

«Αλίμονο αν η πολιτική ζωή του τόπου έμενε εγκλωβισμένη, στάσιμη και σε μεγάλο βαθμό χειραγωγημένη από τις συζητήσεις και τις δεσμεύσεις της χώρας για την οικονομική συμφωνία με τους δανειστές».

Σχετικά με τις ανατροπές στα εργασιακά, ο κ. Βούτσης καθιστά σαφές ότι είναι δεδομένη η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης στις σχετικές απαιτήσεις των δανειστών, ενώ εκφράζει τον προβληματισμό ότι «ήδη στην πράξη, ατύπως ή στη βάση προηγούμενων μνημονιακών δεσμεύσεων, εγκαθιδρύεται σιγά σιγά ένα απαράδεκτο μεσαιωνικό καθεστώς στις εργασιακές σχέσεις».

3
Vagelis
03/08/2017 13:58
Με την απλη αναλογικη θα σας εξαφανίσει ο λαος στις επομενες εκλογες οπως θελετε κ. Βουτση μην εχετε αυταπάτες στον πατο θα πατε.
Helene
13/06/2016 03:57
Αγαπητοι μου , Π Ω Σ θα φέρει στην Βουλή , ο ΒΟΥΤΣΗΣ για έγκριση μια σύμβαση που υποτίθεται αφορά μία επένδυση ... ΟΚΤΩ (8) δις , από μία εταιρεία με κεφάλαιο ... μικρότερο από ενα ... μπακάλικο, δηλαδη μόλις ........ 31.000 ευρω ??????? ΕΠΕΙΔΗ , η πραγματικότητα είναι πως η συμφωνία για την πώληση των μετοχών της εταιρείας ... « Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Ν__Α.Ε.» έχει υπογραφεί, από μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, την ... « HELLINIKON Global I.S.A.»  , η οποία ιδρύθηκε στις 04.01.2014 με μοναδικό μέτοχο την «Sete Holdings S.r.l (Λουξεμβούργο)» και μετοχικό κεφάλαιο μόλις ............ 3 1 . 0 0 0 €. !!!!!!!
Το  Διοικητικό Συμβουλίου της «Hellinikon Global I S.A.» αποτελείται από τους :
Emmanuel Bussetil , Chief Financial Officer του Latsis Group , ενώ συμμετείχε και στο Δ.Σ. της Lamda Development μέχρι 05.06.2014.
Ευγενία Παΐζη , Director of Business Planning  SETE Family Office στη Γενευη και συμμετέχει σήμερα στο Δ.Σ. της Lamda Development.
David Barrett !!!
Η «Sete Holdings S.r.l.» ιδρύθηκε στις 29.12.2011 με μοναδικό μέτοχο την εταιρεία ... « AUREA FINANCE COMPANY SA » , και μετοχικό κεφάλαιο μόλις ... 50.000 € !!!
Η εταιρεία « AUREA FINANCE COMPANY SΑ» με έδρα το Λουξεμβούργο ιδρύθηκε στις 25.02.1994.
Kαι για την συγκεκριμένη εταιρεία γίνεται αναφορά στα Panama Papers. !!!!!!!
Αυτα τελειως γενικα , επειδη προκειται για ενα καταπληκτικα πολυπλοκο , ανωτερο απο το ... Λ α β υ ρ ι ν θ ο , m i x , Εταιρειων !!!
Η "άδολη" "ηθική" της "πρώτη φορά αριστεράς"
11/06/2016 19:09
Πολύ "απλή" ρε Βούτση αυτή η αναλογική, ο Αδόλφος στη θέση σου θα την έλεγε μέχρι και "άδολη". Είναι βέβαιο ότι αυτην την "αναλογική" είχε υπ' οψη της η αριστερά όταν, κοντά στο 3%, ζητούσε να γίνει πάγιο εκλογικό σύστημα η "απλή αναλογική".

Τώρα που μια άτυχη για τους πολίτες συγκυρία έκανε εσάς τους "πρώτη φορά αριστερούς" να τσιμπιέστε με την απροσδόκητη εκλογική επιτυχία, που μετατρέψατε ακαριαία σε παταγώδη πολιτική αποτυχία, τώρα είναι που σκέφτεστε κι εσείς πιο "άδολα": για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

Τώρα που το μέλι της εξουσίας να στάζει απ' τα λιγούρικα μουστάκια σας, για την οποία εξουσία θα πουλήσετε και τη μάνα σας ακόμα, τώρα βαλθήκατε να ξεσηκώσετε κάθε γνωστή μέθοδο παραλλαγής από το ζωικό και φυτικό βασίλειο, για να κρύψετε αυτό που πραγματικά είστε: ένα πολιτικό πορνείο με εθελόδουλους που "τα κάνουν όλα". Κάνατε το ΟΧΙ-ΝΑΙ, υπογράψατε μνημόνια, πατήσατε κόκκινες γραμμές, φορολογήσατε ακόμη περισσότερο τους δυστυχείς που δεν μπήκαν στο δημόσιο και αντί να τα ξύνουν εργάζονται, γεμίσατε τη χώρα με λαθραίους και πρόσφυγες που δεν ξέρετε πού να τους βάλετε. Ονειρευτήκατε σαν χαύνοι αυταπατιστές την ώρα του μπάφου, ότι θα στέλνατε τάχα τους τζιχαντιστές πακέτο στην Ευρώπη.

Σαν τις σουπιές, σαν τους χαμαιλέοντες και τα έντομα αλλάζετε τις "θέσεις" σας και σαν τα τρωκτικά κρύβεστε, για να μείνετε ακόμα λίγο καθισμένοι στις καρέκλες με το μέλι. Δεν βλέπετε οι ηλίθιοι ότι κι οι μύγες, τη μία κάθονται στο μέλι και την άλλη στα σ..τά. Η μπόχα σας έχει κόχει την ανάσα στους πολίτες.

Με στελέχη αρλεκίνους, μεταξωτόβρακους, "αριστερές" κολονακιώτισσες που βλέπουν τους θαλασσοπνιγμένους να "λιάζονται" στην Ομόνοια και γιδοβοσκούς τραμπούκους, ενσαρκώνετε επάξια ως επαγγελματίες τους θαμώνες ενός πραγματικού πολιτικού πορνείου: πολιτικοί εξώλεις και προώλεις.