Κωνσταντοπούλου: Η Πλεύση Ελευθερίας συνεχίζει τον αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Οφειλών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2016 19:13 |
Κωνσταντοπούλου: Η Πλεύση Ελευθερίας συνεχίζει τον αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Οφειλών
Η κ. Κωνσταντοπούλου ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την μη διευθέτηση του ζητήματος

Στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, εστίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο μήνυμα της από το Δίστομο όπου επικεφαλής αντιπροσωπείας της «Πλεύσης Ελευθερίας», παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης των σφαγιασθέντων από τους Γερμανούς.

«Σήμερα» δήλωσε, «είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Μνήμης για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που γνώρισε η ανθρωπότητα, τη σφαγή του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944. Τιμής στα θύματα που έπεσαν για την Ελευθερία. Εβδομήντα δύο χρόνια μετά δεν έχουν ακόμη διεκδικηθεί από την ελληνική Πολιτεία οι γερμανικές οφειλές. Δεν έχει υπάρξει υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας που να θέσει την υπογραφή του για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την μη διευθέτηση του ζητήματος και παροτρύνει τον λαό να παλέψει προκειμένου να «δικαιωθούν τα θύματα του Διστόμου αλλά και να λογοδοτήσει η εγκληματήσασα Γερμανία».
Διότι, επισημαίνει «δεν υπάρχει απόδοση ευθύνης χωρίς αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, χωρίς καταβολή των Γερμανικών Οφειλών».

Η Πλεύση Ελευθερίας, υπογραμμίζει θα συνεχίσει τον αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Οφειλών, για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, για την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και για την αποζημίωση και αποκατάσταση των καταστροφών αλλά και για την αποζημίωση των θυμάτων.

10
S.kourtidis
27/10/2016 12:55
Υπάρχει άραγε ένας με μέτριο νου που να πιστεύει ότι μετά από επτά δεκαετίες θα μπορούσαμε να εισπράξουμε πολεμικές αποζημιώσεις;Υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι τα ζητήματα αυτά δεν έχουν διευθετηθεί με την λεγόμενη μυστική διπλωματία;Μάλον όχι.Αν πιστεύει κανείς ότι διαιωνίζοντας αυτή την συζήτηση έχωμε στη πρίζα τους Γερμανούς πάλι λάθος κάνει.Το μόνο που μπορεί να πετύχει μια τέτοια εμονή είναι δυσκολίες στις σχέσεις Ελλάδας Γερμανίας.Γιατί στο τέλος μπορεί και να ξεφουρνίσου κανένα μουχλιασμένο χαρτί απο τα συρτάρια τους και να αρχίσουμε να σφαζόμαστε πάλι μεταξύ μας.
GAHAT
12/06/2016 21:47
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟΥΝΤΖΙΚΟ! Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο....ΜΑΡΙΑΣ! ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ!...
wolf
11/06/2016 18:22
Σταματηστε να κοροιδευετε τα ανθρωπακια , αναισχυντοι αδιαντροποι πολιτικοι ! Η Γερμανια εδωσε οτι επρπεπε να δωσεει ! Αν υπαρχουν τιποτε ρεστα , να τα ζητησετε απο τα αδελφια σας τους ληστοσυμμοριτες κομμουνιστες , τους τους μισθοφορους των Αγγλων , οι οποιοι ηταν και οι αιτιοι για οτι εγινε σε βαρος αθωων χορικων !
ΔΓΚ
11/06/2016 10:39
..σωστή η τακτική της πρώην υπουργού που θα πρέπει να συμβαδίζει με την στρατηγική της Κυβέρνησης, ώστε οι Γερμανοί να βρίσκονται συνεχώς υπό πίεση και σε κάποια στιγμή να πληρώσουν το τίμημα..για να καταλάβουν επι τέλους ότι δεν υπάρχουν δυο μετρα και δυο σταθμά..μπραβο στη Ζωή λοιπόν..
zeus
11/06/2016 08:33
Aυτή η Κωνσταντοπούλου θα μπορούσε να εξαφανίσει πολιτικά τον Χάζαρο Axel Tsipra, αν είχε στο υπόβαθρό0 της την ανάλογη πολιτική κομπιναδόρικη κολτούρα. Πρέπει τον αντίπαλό σου να τον πολεμάς τουλάχιστον με τα ίδια όπλα, ή και καλύτερα από τα δικά του. Βιάσθηκε και την πάτησε! Διότι ο Axel Tsipra ΄ρχει πίσω του ολόκληρο επιτελείο, αποτελούμενο από Χαζάρους διεθνούς επιπέδου, το οποίο του υποδεικνύει τι θα πει και τι θα κάνει. Συνεπώς είναι αδύνατον να μπορέσει η Κωνσταντοπούλου, με τις λίγες δικές της πολιτικές εμπειρίες που έχει, να τον γκρεμίσει από τον θρόνο του.
wolf
12/06/2016 21:35
zeus , αληθεια , θα ηθελες να εχεις στο ζβερκο σου μια τετοια μεγαιρα !
Neo-politics
10/06/2016 22:32
Ama paris frago....SFYRA MOU!
wolf
10/06/2016 19:35
Αγαπητη Κωνστντινιδου , τι προμηθεια θα μου δωσεις αν τα καταφερω και πισω τον κ. Schοιble να σου δωσει αυτα που ζητας !
Ανορθόγραφος
11/06/2016 21:02
Schaeuble όχι Schοιble
wolf
12/06/2016 21:26
Μηπως ειναι Scheuble or Schaueble !!! Εισαι βεβαιος οτι το γραφεις σωστα ? Εν πασει περιπτωσει , σ΄ευχαριστω για την διορθωση !