Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση με τις offshore εξαπολύει σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κάνοντας λόγο για μείζον θέμα που «δεν ξεπλένεται με ένα πρωτοσέλιδο» και δηλώνοντας παράλληλα τη δέσμευση της ΝΔ να καταργήσει τη διάταξη όταν γίνει κυβέρνηση.

«Οι offshore ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο πολιτικό, νομικό και ηθικό θέμα. Η κοινωνία και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης το καταδικάζουν με ένταση», σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει:

«Εάν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι κακώς νομοθέτησαν, πρέπει να το αποδείξουν. Και να το αποδείξουν άμεσα. Αφού ο νόμος δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, υπάρχει τρόπος και χρόνος αντίδρασης. Εάν βέβαια το θέλει η κυβέρνηση» και προτείνει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να νομοθετήσει την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης πριν από τη δημοσίευσή της.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στον καταλογισμό των ευθυνών «για τον εμπνευστή και το συντάκτη της απαράδεκτης αυτής ρύθμισης” και “να αποκαλύψει τα υποκρυπτόμενα συμφέροντα που επέβαλαν τη νομοθέτησή της».

Η ΝΔ φέρνει το ζήτημα στη Βουλή, καταθέτοντας επερώτηση με υπογραφές όλων των βουλευτών, ώστε να αναγκάσει την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί ψήφισε την επίμαχη διάταξη.