Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΚ στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ότι αυτή η μεγάλη πολιτική οικογένεια της κεντροδεξιάς συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής, προσφοράς στην ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, προσφοράς στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η Ευρώπη σήμερα αντιμετωπίζει μία σειρά από μεγάλες προκλήσεις με πιο σημαντική την άνοδο του ακραίου λαϊκισμού ο οποίος, είπε, κινδυνεύει να υπονομεύσει τα θεμέλια των αξιών που κρατούν την Ευρώπη ενωμένη.

«Απέναντι στο λαϊκισμό, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να προτάξει τον ορθό λόγο του πολιτικού ρεαλισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα τα οποία κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη.

»Η Νέα Δημοκρατία, είναι το μόνο Κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό. Αταλάντευτη, θα παραμείνει προσηλωμένη στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης και μιας ισχυρής Ελλάδας, στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.