Ζητήματα ελληνορωσικής συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και τουρισμού αλλά και σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Μεσκόφ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μόσχα, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και σε συνέχεια των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών για την περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων, η ρωσική αντιπροσωπεία ενημέρωσε την ελληνική για τις ρωσικές θέσεις σε ζητήματα που αφορούν στη σχέση της Ρωσίας με την ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, συζητήθηκε το θέμα των κυρώσεων, καθώς και το ζήτημα της απελευθέρωσης των θεωρήσεων εισόδου, με τον κ. Μεσκόφ να διατυπώνει αιχμές για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας- Ανατολική Εταιρική Σχέση της ΕΕ, καθώς επίσης και για το τρίγωνο σχέσεων ΕΕ- Ουκρανίας- Ρωσίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Ξυδάκης ενημέρωσε τον ομόλογό του για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εξακολουθήσει να εργάζεται συστηματικά ώστε η ελληνορωσική συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού να φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές.

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία, θα πραγματοποιηθεί προξενική σύσκεψη, καθώς και συνάντηση, την Τετάρτη, με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Όλεγκ Σαβόνοφ.