«Η τροποποίηση του νόμου για το ‘Πόθεν Έσχες’ ήταν ευρωπαϊκή οδηγία και δεν έχει καμία αναδρομική ισχύ» δήλωσε μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Αν βρείτε πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν offshore εταιρείες, τότε να πείτε αυτά που λέγαμε εμείς για τους άλλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων σημείωσε: «Εκείνο που θα κριθεί και εδώ θα κριθεί η κυβέρνηση, είναι για το περιεχόμενο των συμβάσεων, διότι τα 99 χρόνια δεν λένε τίποτα. Αν αυτή τη στιγμή πάει αυτή η κυβέρνηση, για να είμαι σαφής και δεχθεί αυτή τη σύμβαση, την εγκληματική που έγινε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, τότε θα είναι κατακριτέα».

Για τα πλαστά πτυχία στο Δημόσιοο υπουργός δήλωσε: ««Αυτό που έγινε από το ’89 έως το 2004 ήρθε ο νόμος της κ. Γιαννάκου να το διορθώσει. Ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Σε ό,τι αφορά τα πλαστά, δεν νομιμοποιείται κανένα πλαστό, όσα έχουν κριθεί πλαστά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έρθει διάταξη που να τα νομιμοποιεί και όσα είναι παράτυπα, θα εφαρμοστεί ο νόμος της Γιαννάκου.

» Αν έχουνε να πούνε κάτι, να διορθώσουμε το νόμο της κ. Γιαννάκου, θα έλεγα λοιπόν να έρθουμε και να πούμε εδώ μια πρόταση, αυτός ο νόμος θέλει διόρθωση, να το κάνουμε, όχι να έρχονται με την ευκαιρία αυτή και να χρεώνουν σε μία κυβέρνηση, που δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει τέτοια πράγματα. (Δεν θα νομιμοποιηθεί) Κανένα, κανένα, σας το λέω εγώ».