Το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, το φυλάκιο εθελοντών δασοπυροσβεστών στην Αγία Μαύρα Ηλιούπολης και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Χαλάνδρι επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και ζήτησε από όλους να είναι σε εγρήγορση εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά το τέλος της ενημέρωσης που είχε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Χαλάνδρι, συνεχάρη όλες τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος για την πραγματικά εξαιρετική προσφορά τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, αλλά και του δασικού πλούτου της χώρας, επισημαίνοντας πως «είχαμε έναν αρκετά θερμό και ξερό χειμώνα και αναμένεται ένα δύσκολο καλοκαίρι».

«Έχουμε, όμως, απόλυτη εμπιστοσύνη στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και σε όλες τις υποστηρικτικές δομές, στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλά βέβαια και στις πολλές εθελοντικές οργανώσεις, στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι με τη δική τους αρωγή και συνδρομή συμβάλλουν στην πολύ μεγάλη αποστολή της προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, στη συνάντηση που είχε με τους εθελοντές, μίλησε για τη μεγάλη αξία του έργου τους.

«Η μεγάλη αξία της δικής σας εθελοντικής δουλειάς, είναι ακριβώς ότι μπορείτε να προλαμβάνετε τις φωτιές εν τη γενέσει τους. Η αγάπη σας, εξάλλου, για το βουνό έχει πιστοποιηθεί πολλές φορές. Και για αυτό πραγματικά σας είμαστε ευγνώμονες. Έχουμε ένα ιδιαίτερο χρέος ως Πολιτεία να προστατεύσουμε τα περιαστικά δάση. Θα αγωνιστούμε και θα επιβάλουμε τη δημιουργία Δασαρχείου στον Υμηττό. Είναι απολύτως επιβεβλημένο και αυτονόητο. Και θα στηρίξουμε βέβαια με κάθε τρόπο όλες τις εθελοντικές προσπάθειες δασοπροστασίας που αναπτύσσονται. Εσείς ήσασταν πάντα στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα και θα μας έχετε αρωγούς» είπε χαρακτηριστικά.