Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ τον τρόπο κάλυψης της εκκένωσης στην Ειδομένη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2016 16:32 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 26/05/2016 16:49 |
Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ τον τρόπο κάλυψης της εκκένωσης στην Ειδομένη

«Πρωτοφανή απόφαση κυβερνητικής λογοκρίσιας» χαρακτηρίζει η ΝΔ «την απαγόρευση της κάλυψης της διαδικασίας μεταφοράς των προσφύγων από όλα τα ελληνικά και διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πέραν των κρατικών Μέσων Ενημέρωσης ΕΡΤ και ΑΠΕ».

Σχετική ερώτηση κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Κουρουμπλή να πληροφορηθούν σε ποιο σκεπτικό εντάσσεται αυτή η απόφαση και «πώς αντιλαμβάνεται τον αρνητικό αντίκτυπο που δημιουργείται σε διεθνές επίπεδο και πώς απαντά στις διεθνείς επικρίσεις για περιορισμό της ελεύθερης δημοσιογραφικής κάλυψης;».

Τονίζουν ότι με καθυστέρηση πολλών μηνών ξεκίνησε η μεταφορά εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης σε έξι διαθέσιμους πρώην βιομηχανικούς χώρους στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, προσθέτονταςότι η κυβέρνηση- έχοντας εφαρμόσει και στο παρελθόν παρόμοιες τακτικές- απαγόρευσε την παρουσία δημοσιογράφων στον καταυλισμό και επέβαλε τον αποκλεισμό τους σε ακτίνα έξι χιλιομέτρων, «δίχως να δικαιολογεί τη λήψη της απόφασης λογοκρισίας, ενώ παράλληλα έχουν δοθεί περιορισμένες διευκρινίσεις και για τους χώρους μετεγκατάστασης και τις συνθήκες διαβίωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ρωτούν, ακόμη, τον αρμόδιο υπουργό αν «δεδομένης της προχειρότητας, την οποία επιδεικνύει η κυβέρνηση στη διαχείριση της παραμονής των προσφύγων σε όλους τους καταυλισμούς της ελληνικής επικράτειας, των προβλημάτων που δημιουργούνται στο επίπεδο διαβίωσης των ανθρώπων και στις τοπικές δομές», ποιος είναι ο σχεδιασμός, προκειμένου να υπάρξουν ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης;

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές Κωνσταντίνος Τσιάρας, Γιάννης Βρούτσης, Κωνσταντίνος Τασούλας, Μάνος Κόνσολας, Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, Βασίλης Κικίλιας, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Αθανάσιος Δαβάκης.

1
Πείτε ρε ένα μπράβο στην αστυνομία
26/05/2016 18:03
Αγονη και άσκοπη κριτική για το τίποτα, όσον αφορά την επιχείρηση απομάκρυνσης. Μια χαρά έκανε η αστυνομία και δεν άφησε πολλούς δημοσιογράφους εκεί. Το τσίρκο της αυταπάτης και του ψεκασμού έχει τόσα άλλα να το κατακεραυνώσετε που αυτό είναι το ελάχιστο, είναι και μεγάλη ανοησία. Σκεφτείτε ότι αύριο ίσως είστε εσείς στη θέση τους, και θα αναγκαστείτε να κάνετε τα ίδια και χειρότερα. Τί θα λέτε τότε; "Εμείς είμαστε αλλιώς"; Ό,τι δηλάδή λένε κι οι Τσιπροκαμμένοι σήμερα;