Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν ομαδικές απολύσεις έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Το ΔΝΤ ζητάει ομαδικές απολύσεις» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τις αποδεχτεί. «Δείξαμε ότι σεβόμαστε τις κόκκινες γραμμές μας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε.

Παράλληλα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι, αυτή τη στιγμή, δεν είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μείωση μισθών.

Αναφερόμενος στον «κόφτη» στις συντάξεις είπε ότι ότι αυτός θα ανακοινώνεται κάθε 30 Απριλίου και θα διαρκέσει τρία χρόνια.

«Η ανάπτυξη θα έρθει με εμάς και θα μοιραστεί ισότιμα σε όλους» συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό «στρατιώτη» σε εκείνο που θεωρεί ότι έχει ανάγκη ο τόπος. «Η νέα μεταρρύθμιση έχει κοινωνικό πρόσημο» είπε σε μια προσπάθεια να μιλήσει για την «αποτελεσματικότητά» του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Τα προγράμματα λιτότητας ήταν λάθος» συμπλήρωσε, ενώ κληθείς να σχολιάσει το «όχι» των Ελλήνων στο δημοψήφισμα που επεβλήθη τον περασμένο Ιούλιο, ο υπουργός υποστήριξε ότι «πιστεύαμε ότι το «όχι» θα ακουστεί δυνατά στην Ευρώπη. Δεν ακούστηκε».