Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας ξέμεινε από χρήματα και ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει ό,τι τού δώσουν, το ίδιο θα συμβεί και την άλλη εβδομάδα [στο Eurogroup της 24ης Μαΐου]».

Ο ίδιος υπογράμμισε: «Οι δεξιοί ήθελαν κόφτη, οι αριστεροί έφεραν δρεπάνι για να κόψει ό,τι εξέχει».

«Οι ‘‘153’’ είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι τους λένε και ότι τούς επιβάλουν από το εξωτερικό… Είμαστε στη φάση του «ψηφίζουμε ό,τι μάς φέρνουνε» θα δώσουν μέχρι τέλους τη μάχη» τόνισε σκωπτικά.

«Φεύγουν οι επιχειρηματίες από την Ελλάδα όλοι χαίρονται, οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι, οι Κύπριοι» τόνισε ακόμη για την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε δηκτικά παλαιότερη δήλωση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ. «Ο κ. Καμμενος είχε πει «θα φύγω αν δεν τελειώσουν τα μνημόνια», η Ελλάδα υπογράφει νέας μνημόνια και κατρακυλάει» επισήμανε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι για να προχωρήσει η χώρα χρειάζεται μια ριζική επαναστατική πολιτική, με μέτρα τομές όπως η απλούστευση του φορολογικού συστήματος.

«Τα προβλήματα θέλουν σύνθετες λύσεις, μελετημένες. Η κυβέρνηση προχειρογραφεί. Είδατε τι πήγε να γίνει στο Φάληρο· πήγαν να δώσουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης την αμμουδιά, ένα σημείο που μπορεί να αξιοποιηθεί το παραλιακό μας μέτωπο… Αυτό καθρεπτίζει την αδυναμία τους να βρουν λύσεις» πρόσθεσε.