Δεύτερο γύρο επίθεσης εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση σχετικά με τα στοιχεία της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, αλλά και την έλλειψη κυβερνητικού σχολίου σχετικά με την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμισμα.

«Εντύπωση προκαλεί η αφωνία της κυβέρνησης στην περίεργη αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμισμα. Που το πάνε;» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ. Προσθέτει δε ότι η Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «επιμένει στην αγαπημένη συνταγή της: φόροι, φόροι, φόροι».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Τα στοιχεία που έδωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ‘επιμένει’ για μια φορά ακόμη, στην αγαπημένη της συνταγή: ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ.

» Μείωση αφορολογήτου, αύξηση ΦΠΑ, φόροι στα οχήματα, στα καύσιμα, στα οινοπνευματώδη, στα τσιγάρα. Φόροι που επιβαρύνουν κυρίως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.

Μετά από αυτά, μετά από το νέο πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ (αθροιστικά 12,5 δισ. την 2ετία), γίνεται κατανοητό ότι οι ενέσεις «αισιοδοξίας» της κυβέρνησης στους βουλευτές της εν όψει της ψήφισης των μέτρων δεν έχουν αντίκρισμα αλήθειας.»

» ΥΓ.1. Οι Σύριζα /Ανέλ με την χθεσινή τους επίθεση στο ΠΑΣΟΚ δείχνουν το πανικό τους. Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στην ώρα της, χωρίς τεχνητές καθυστερήσεις, που μεγαλώνουν τον λογαριασμό. Και φυσικά όχι όπως το επιχειρεί η Κυβέρνηση ‘στα τυφλά και όπου κάτσει’.»

» ΥΓ.2. Εντύπωση προκαλεί η αφωνία της κυβέρνησης στην περίεργη αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμισμα. Που το πάνε;».