Κομισιόν: «Πράσινο φως» για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους από τον Ιούνιο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2016 14:12 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 04/05/2016 16:28 |
Κομισιόν: «Πράσινο φως» για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους από τον Ιούνιο

Το «πράσινο φως» για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, άναψε την Τετάρτη  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλώντας την Άγκυρα να εκπληρώσει τις εναπομείνασες δεσμεύσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου. 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τόνισε ότι η Τουρκία έχει σημειώσει «εντυπωσιακή πρόοδο» στην εκπλήρωση των σχετικών κριτηρίων (72 συνολικά), ωστόσο η Άγκυρα καλείται να εκπληρώσει πέντε σημαντικά προαπαιτούμενα που εκκρεμούν. Τα κριτήρια αυτά αφορούν τα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αναθεώρηση της νομοθεσίας για την τρομοκρατία και της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την επιχειρησιακή συμφωνία με τη Europol, καθώς και τη συμφωνία για τη δικαστική συνεργασία με όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Παράλληλα, η Τουρκία καλείται να προχωρήσει στην έκδοση διαβατηρίων με βιομετρικά στοιχεία για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην ΕΕ. 

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προτού λάβει την τελική έγκριση από το Συμβούλιο της ΕΕ τον Ιούνιο.

1
Helene
04/05/2016 17:42
ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ , ... ευσεβεις παραπλανημενοι !!! ... Αρκετα Ευρωπαικα Κρατη θα .... μ π λ ο κ α ρ ο υ ν τη ... β ι ζ α  στην Τουρκια !!! “The fact that terrorists are going to Europe is part of Turkish policy » , ειπε και ο Αμπντουλαχ της Ιορδανιας !!! Και να θυμηθουμε οτι η Ιορδανια ηταν μεχρι πριν λιγο καιρο ... σ υ μ μ α χ ο ς με την Τουρκια, και μελος του ατυπου ... « μουσουλμανικου » τοξου , που ηθελε να δημιουργησει ο Νταβουτογλου !!! ΟΛΗ η Ευρωπη γνωριζει οτι η Τουρκια ... σ κ ο π ι μ ω ς , προωθει στην Ευρωπη τους Τζιχαντιστες» !!! #DestroyTurkey !!!