Συνεχίστηκε και το βράδυ της Μ. Πέμπτης η κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Απαντώντας σε αναφορές του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «θράσος», καταλογίζοντας στον βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εκπροσωπεί «το κόμμα της ύφεσης του 25%». Τόνισε επίσης ότι η οικονομία σταθεροποιείται.

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «είναι από τους ελάχιστους στην Ευρώπη και στον κόσμο που αρνούνται να δουν την παρελκυστική τακτική του ΔΝΤ και επιρρίπτουν ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση δικαιολογώντας όσους επιθυμούν μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ πέραν της συμφωνίας του Ιουλίου».

Συνεχίζοντας, σημειωσε ότι «με τα «διαρθρωτικά» μέτρα του ΔΝΤ, η Ν.Δ. επίσης συμφωνεί απόλυτα και μας ζητάει να τα αποδεχτούμε».

Περιγράφοντας τα μέτρα, σημείωσε ότι αφορούν:

ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις

άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας

απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

περικοπές δαπανών, δηλαδή μισθών και συντάξεων.

«Επειδή δεν τα αποδεχόμαστε, ζητάει να παραιτηθούμε μήπως έρθει άλλη κυβέρνηση για να τα εφαρμόσει. Θα περιμένουν για πολύ ακόμα και θα ξαναχάσουν. Για την απόλυτη ταύτισή τους με το ΔΝΤ τους κρίνει καθημερινά ο λαός», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση τον Ιούλιο εκλιπαρούσε τη συμμετοχή του ΔΝΤ

«Η κυβέρνηση, θεωρώντας το ΔΝΤ σύμμαχό της, τον περασμένο Ιούλιο εγγράφως εκλιπαρούσε τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, και μάλιστα επί τριετία», σχολίασε από την πλευρά του εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στις αναφορές του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι οι «απίθανοι χειρισμοί και η διεθνής αναξιοπιστία της κυβέρνησης ενίσχυσαν το ρόλο του Ταμείου και οδήγησαν στις υπερβολικές αξιώσεις του, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα».

«Αυτά τα γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Να σταματήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση δια των εκπροσώπων της, να αναζητά αλλού υπεύθυνους και δικαιολογίες για τον εγκλωβισμό της στα σημερινά οδυνηρά αδιέξοδά της», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.