Φωτοβολίδα δεν ήταν στο γαλάζιο στερέωμα ο Βασίλης Γεωργιάδης. Ακόμη και όσοι θεωρούσαν επιβεβλημένη τη διαγραφή του από τη ΝΔ (και άρα και από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ) μετά το φιάσκο του Συνεδρίου παραδέχονται ότι ο 29χρονος οννεδίτης είχε διαγράψει πολύχρονη πορεία σε όλα τα κλιμάκια της γαλάζιας Νεολαίας. Στην πορεία αυτή ήταν πάντα χέρι χέρι με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Η συμπόρευση αυτή ήταν που τελικά τον «έκαψε».

Κι ας ήταν ο Γεωργιάδης ο άνθρωπος που στις εσωκομματικές εκλογές είχε κρατήσει τη μητσοτακική κάλπη στο Βελλίδειο, όπως αναγνωρίζουν κομματικές πηγές. Αυτά στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για τη νέα ηγεσία της ΝΔ. Διότι στον πρώτο γύρο, ο νεολαίος της Θεσσαλονίκης είχε στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ακόμη μια απόδειξη της ταύτισής του με τον Παπαμιμίκο. Οπως έλεγε πηγή της ΟΝΝΕΔ, «οι δυο τους δεν είναι απλώς φίλοι, είναι κάτι παραπάνω».

Ισως αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο ούτε τα διαπιστευτήρια μητσοτακικής νομιμοφροσύνης που επέδωσε στην κάλπη του Βελλιδείου ούτε η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έσωσαν την κρίσιμη στιγμή. Αυτά δεν έσωσαν ούτε τον παραιτηθέντα από τη θέση του γραμματέα της ΝΔ και από το κόμμα Ανδρέα Παπαμιμίκο.

O Βασίλης Γεωργιάδης κατάγεται από την Κύπρο από τη μεριά του πατέρα του. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως και η μητέρα του. Στη συμπρωτεύουσα διέγραψε λαμπρή πορεία, όπως και ο φίλος του Ανδρέας Παπαμιμίκος. Σπούδασε στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχει μεταπτυχιακό στη Λογιστική και Ελεγκτική. Ο 29χρονος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, συνιδιοκτήτης συμβουλευτικού εκπαιδευτικού ομίλου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο ΠΑΜΑΚ, την αυτοκρατορία της ΔΑΠ και του Ανδρέα Παπαμιμίκου εδώ και χρόνια, ο Γεωργιάδης ανήκε στην τάση που ελέγχεται απόλυτα από τον παραιτηθέντα γραμματέα της ΝΔ. Υπάρχει και άλλη τάση, η οποία συνεργάζεται με αυτήν του Παπαμιμίκου, αλλά υποτίθεται ότι δεν ελέγχεται απόλυτα από αυτόν: είναι η τάση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Η πορεία του νεαρού Γεωργιάδη στα της γαλάζιας Νεολαίας υπήρξε υποδειγματική. Ξεκίνησε από απλό μέλος της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ, πέρασε όλα τα κλιμάκια και πριν βρεθεί πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της οργάνωσης με ευθύνη τις επαρχιακές οργανώσεις. Κι όμως, ο τίτλος υποβαθμίζει το αξίωμα: ως υπεύθυνος για την επαρχία, ο Γεωργιάδης ήλεγχε ένα από τα μαζικότερα τμήματα της ΟΝΝΕΔ που αριθμούσε 49 τμήματα.

«Είμαι 29. Ζω σε μια χώρα που την τελευταία δεκαετία βυθίζεται σχεδόν καθημερινά. Που οι συνομήλικοί μου φεύγουν στο εξωτερικό και όσοι δεν το κάνουν παλεύουν για μια δουλειά των 600 ευρώ. Αυτή την εποχή δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Η ΟΝΝΕΔ τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να γίνει ξανά παρεμβατική, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Και δυστυχώς το πρόβλημα δεν είχε να κάνει με τα πρόσωπα. Είναι βαθύτερο. Τα αίτιά του εδράζονται σε νοοτροπίες άλλων δεκαετιών που δεν τολμήσαμε να αποβάλουμε. Βάλαμε τις ισορροπίες πάνω από τις ιδέες και το πληρώσαμε».

Με ένα λιτό αυτοβιογραφικό σημείωμα ο Βασίλης Γεωργιάδης στις 25 Φεβρουαρίου ανακηρυσσόταν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΟΝΝΕΔ ως η μόνη έγκυρη και εμπρόθεσμη υποψηφιότητα για την κεφαλή της οργάνωσης και άρα ως πρόεδρος. Μόνο που η διακήρυξή του ότι θα δούλευε για μια ΟΝΝΕΔ που δεν θα εκπροσωπούσε μηχανισμούς επέστρεψε για να τον στοιχειώσει.

Πηγές της γαλάζιας Νεολαίας δεν ψέγουν τον διαγραφέντα από τη ΝΔ Γεωργιάδη μόνο για όσα έκανε στο Συνέδριο – φιάσκο της ΟΝΝΕΔ. Τον επικρίνουν κυρίως για όσα δεν έκανε. Ο Γεωργιάδης έλαβε πολύ συγκεκριμένη εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον εμπιστεύτηκε και δεν την ακολούθησε. Η εντολή ήταν το Συνέδριο να αποτελέσει ευκαιρία για ζύμωση και αλλαγή του Καταστατικού και του κανονισμού λειτουργίας της οργάνωσης της γαλάζιας Νεολαίας.

Τίποτε από αυτά δεν έγινε, παρότι ο Κυριάκος άφησε τον νεαρό οννεδίτη να διαχειριστεί μόνος του το Συνέδριο. Ούτε πολιτικά ζητήματα συζητήθηκαν ούτε ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα πέρασε. Οσο για τα αποτελέσματα της υποτιθέμενης κάλπης που ανέδειξε τους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ΝΔ, αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Ποτέ σε ιστορία Συνεδρίου Νεολαίας η προεδρική τάση δεν έλαβε τόσο χαμηλό ποσοστό. Σύμφωνα με μια γραμμή πληροφόρησης, αυτό έγινε συνειδητά προκειμένου να μείνουν όλες οι τάσεις ικανοποιημένες. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο προέκυψε και ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα δεν συνέθεσε τις διαφορετικές φωνές. Απλώς τις εξαγρίωσε.

Ο Γεωργιάδης από την πλευρά του υποστηρίζει ότι διεγράφη επειδή η πολιτική αποτύπωση των συσχετισμών σε κάποιους δεν άρεσε. Αλλά μάλλον πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι η παρατήρηση πρώην στελέχους της ΟΝΝΕΔ που αναγνωρίζει τον Βασίλη ως «δικό μας παιδί»: «Ο Βασίλης έκανε την επιλογή του. Φοβήθηκε να συγκρουστεί με τους μηχανισμούς και το παλιό κατεστημένο, παρότι είχε πολιτική κάλυψη για να το κάνει. Φοβήθηκε να συγκρουστεί με τις σάρκες του». Με απλά λόγια, φοβήθηκε να συγκρουστεί με τον Παπαμιμίκο. Εκαναν και οι δύο τις επιλογές τους. Και βρέθηκαν χέρι χέρι εκτός ΝΔ.