Πριν από το τέλος της εβδομάδας και το κομματικό Συνέδριο θα ληφθούν πιθανότατα και οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τραγέλαφο της ΟΝΝΕΔ –που από πολλούς στη Συγγρού αντιμετωπίζεται ως «προβοκατόρικη κίνηση» και οδηγεί σε τροχιά ρήξης την κομματική ηγεσία με τον απερχόμενο γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο. Η κομματική Νεολαία ανακοίνωσε χθες το βράδυ εκλογικά αποτελέσματα για τη νέα Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και την ανάδειξη συνέδρων στο Συνέδριο ΝΔ, αλλά το αποτέλεσμα είναι μετέωρο καθώς η Συγγρού κάνει λόγο για πλήρη αποτυχία διεξαγωγής εκλογών. Η πρωτοφανής εικόνα έχει προκαλέσει εσωκομματικό σάλο, καθώς από την κομματική έδρα τονίζουν ότι δεν στήθηκαν κάλπες στο Συνέδριο της Νεολαίας και, στην πραγματικότητα, ανακοινώθηκαν εικονικά αποτελέσματα κατόπιν παρασκηνιακών συμφωνιών ανάμεσα στους οννεδίτες. Στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΟΝΝΕΔ, πάντως, εμφανίζονται ότι ψήφισαν 796 σύνεδροι, αν και ο αριθμός τους προσέγγιζε τους 1.500.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ αμφισβητούσαν χθες το βράδυ το αποτέλεσμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα αναγνωριστεί από το κόμμα. «Δεν τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ αλλά ούτε και τα μέλη της η εικόνα συγκεκριμένων κομματικών στελεχών και πρώην στελεχών που εμποδίζουν τους νέους να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκπροσώπους τους. Ες αύριον τα σπουδαία…» σχολίαζαν, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεχόταν εισηγήσεις για άμεσα και δραστικά μέτρα –ακόμη και με διαγραφές και τη δημιουργία Γραμματείας Νεολαίας στο κόμμα, στην οποία θα ενταχθεί η ΟΝΝΕΔ. «Η νέα γενιά δεν μπορεί να εκπροσωπείται από 40χρονους κομματικούς παράγοντες» διαμήνυαν την ίδια ώρα οννεδίτες που ζητούσαν την άμεση παρέμβαση Μητσοτάκη, στοχεύοντας στον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο της δικής του επιρροής.

Κατά πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην κομματική Νεολαία, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Το φιάσκο, εξάλλου, κατήγγειλε και ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Σάκης Ιωαννίδης, κάνοντας λόγο για «πλήρη διάλυση», προκειμένου «να εξυπηρετήσουν κάποιοι τις προσωπικές τους επιδιώξεις». «Δεν στήθηκαν κάλπες για καμία διαδικασία, οι σύνεδροι αποχώρησαν χωρίς συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις και ψηφοφορίες, ενώ δεν αποφασίστηκε καμία τροποποίηση του κανονισμού» ανέφερε, στοχοποιώντας και από την πλευρά του τον «μηχανισμό Παπαμιμίκου», προκειμένου ο απερχόμενος γραμματέας να εμφανιστεί με συγκροτημένη προσωπική ομάδα στο επικείμενο Συνέδριο της ΝΔ.

Ο χρησμός του Παπαμιμίκου. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, αίσθηση προκάλεσε και ο χαιρετισμός Παπαμιμίκου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, καθώς εμφανίστηκε να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιεκδίκησης της θέσης του γραμματέα του κόμματος –προφανώς απέναντι στον βουλευτή Ηρακλείου και νυν αναπληρωτή γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει τις «ευλογίες» της κομματικής ηγεσίας. «Θα είμαστε όλοι παρόντες ως πιστοί στρατιώτες, είτε από τις ίδιες θέσεις είτε από οποιοδήποτε μετερίζι μάς ορίσει η ΝΔ, και προσωπικά δεσμεύομαι πως θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον επόμενο πρωθυπουργό» ήταν ο χρησμός Παπαμιμίκου στους οννεδίτες.