Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι και σύσσωμη η ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη στον Γιάννη Αγγέλου, στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών το Σάββατο το πρωί, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ενταφιάστηκε στο 2ο Νεκροταφείο Αθηνών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εκφώνησε τον επικήδειο λόγο κατα την εξόδιο ακολουθία:

«Σε ευχαριστούμε φίλε για όσα μας πρόσφερες. Σε ευχαριστούμε που ομόρφυνες τη ζωή μας. Με το χαμόγελό σου, τη ζεστασιά της ψυχής σου, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου. Πορευτήκαμε μαζί για 35 ολόκληρα χρόνια. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Στις χαρές και στις λύπες.

»Σε μεγάλους αγώνες και σε ανηφορικά μονοπάτια. Ήσουν πάντα εκεί. Σεμνά, διακριτικά, αλλά με πίστη και αφοσίωση.Θα μου λείψεις πολύ φίλε. Σε όλους μας θα λείψεις. Για την αγάπη σου, για το γέλιο σου, για τις κουβέντες μας, για το πάθος σου στους αγώνες μας.

»Θα μας λείψει το γνήσιο που αντιπροσώπευες. Φίλε σε χαιρετώ με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού. Για τη δύναμη της ψυχής σου να αντιμετωπίσεις με υπερηφάνεια και καρτερικότητα όλες τις αντιξοότητες. Που στάθηκες όρθιος, ακόμα και απέναντι στο ψέμα και την συκοφαντία.

»Που δεν λύγισες απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία που στήθηκε σε βάρος σου. Που πάλεψες παλληκαρίσια και δικαιώθηκες. Γιατί ήσουν το φως. Και στο τέλος το φως πάντα νικά το σκοτάδι.Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για σένα φίλε . Για την διαδρομή σου, για τη στάση ζωής σου, για την ποιότητα της προσωπικότητάς σου. Και, πάνω απ όλα, δικαιούνται να είναι υπερήφανοι για σένα οι πιο αγαπημένοι σου, η Αλεξάνδρα, ο Άγγελος και ο Δημήτρης, που έχουν το ξεχωριστό προνόμιο να σε έχουν σύζυγο και πατέρα.Καλό σου ταξίδι φίλε».

Τον Γιάννη Αγγέλου αποχαιρέτησε μέσω Twitter o εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος έγραψε «ο Γιάννης Αγγέλου πάλεψε μέχρι το τέλος με απαράμιλλη αξιοπρέπεια και δύναμη.´Ετσι θα τον θυμόμαστε. Αξιοπρεπή και αγωνιστή. Καλό του ταξίδι».

Στην κηδεία του Γιάννη Αγγέλου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, οι πρώην Πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής – με την σύζυγό του Νατάσα – και Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Ντόρα Μπακογιάννη, δεκάδες βουλευτές, πρώην υπουργοί και στελέχη της κεντροδεξιάς.