Τη συγκρότηση επιτροπής για το διάλογο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στη Βουλή.

Ξεκαθάρισε πάντως, πως Το Ποτάμι δεν επιθυμεί συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετεί τις προοδευτικές δυνάμεις».

«Ήταν ενδιαφέρουσα συζήτηση αλλά το θέμα δεν είναι να ενωθούν οι μηχανισμοί των δύο κομμάτων» διευκρίνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για «πρώτο βήμα».

«Από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να διαμορφωθεί ένα προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα, που θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να διαμορφώσουν ένα νέο διχαστικό δίπολο» επισήμανε η κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του Ποταμιού και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συμφώνησαν σε στενή επικοινωνία των δύο ΚΟ, αν όχι στενή συνεργασία.

Διευκρινίζεται πάντως ότι τα δύο κόμματα δεν απευθύνουν πρόταση συνεργασίας στην Ένωση Κεντρώων, αλλά απευθύνονται σε «όσους αγωνιούν για το μέλλον της χώρας, μακριά από τον διαμορφούμενο διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ΝΔ».