Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, έπειτα από πρόσκληση του ισραηλινού ομολόγου του, Ρεουβέν Ριβλίν.

Στις 09:30 το πρωί ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον Ρ.Ρίβλιν και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα Δικαίου του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων, όπου θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Η Ευρωπαϊκή έννομη τάξη στον λαβύρινθο της οικονομικής κρίσης». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 15:00.

Στην συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Γιούλι Έντελσταϊν και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρόεδρος του Ισραήλ.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στις 10:00 το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’. Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί στη συνέχεια με την Ελληνική Λέσχη της Κοινότητας των Ιεροσολυμιτών καθώς και με το Προεδρείο του Σωματείου Ελλήνων Επιζώντων Ολοκαυτώματος.

Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στο Ισραήλ θα ολοκληρωθεί με την συνάντησή του στις 16:15 με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.