Νέο Σύνταγμα χρειάζεται η Ελλάδα, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2016 19:50 |
Νέο Σύνταγμα χρειάζεται η Ελλάδα, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ανάγκη για μια γενναία αναθεώρηση του συντάγματος επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως πλέον οι συνθήκες για κάτι τέτοιο έχουν ωριμάσει.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου με τίτλο « είναι ανθεκτικό το Σύνταγμά μας και τί πρέπει να αλλάξει» με αφορμή την έκδοση των βιβλίων του Ξενοφώντα Κοντιάδη και της Αλκμήνης Φωτιάδη, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «η νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε χρειάζεται νέο Σύνταγμα», και πως αυτή η αναθεώρηση πρέπει να ξεκινήσει από αυτή τη Βουλή .

«Πρέπει να είναι γενναία και να αντιμετωπίζει τις παθογένειες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως ήρθε η ώρα για μια νέα πολιτική γενιά να γράψει το δικό της Σύνταγμα.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις βασικές αρχές που πρέπει να έχει το νέο Σύνταγμα τονίζοντας πως πρέπει να είναι πιο λιτό και να αναβαθμίζει τη Βουλή, έτσι ώστε να την απεμπλέκει από δικαστικές λειτουργίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ θα πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 16, δηλαδή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί η Βουλή να υποκαθιστά τη δικαιοσύνη. Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη αναβάθμισης το ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας με συμμετοχή του, για παράδειγμα, στην εκλογή των ανεξάρτητων και των δικαστικών αρχών.

«Χρειαζόμαστε ένα σύνταγμα που θα διασφαλίζει την κυβερνητική θητεία. Είναι απαραίτητο στα πλαίσιο ενός κοινοβουλευτικού συστήματος να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα των κυβερνητικών κύκλων που μπορεί να γίνουν και 5ετείς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας την άποψη πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να διακόπτει τον βίο μιας κυβέρνησης ενώ δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με επίκληση προσχηματικού εθνικού θέματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η χώρα χρειάζεται ένα σύνταγμα που θα καταργεί το μονοπώλιο της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Όπως είπε το σύνταγμα θα πρέπει να είναι ευέλικτο και να μπορεί να αναθεωρηθεί με απλούστερες διαδικασίες ενώ έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να ανοίξει άμεσα.

«Είχα τονίσει στον πρωθυπουργό την ανάγκη ελάχιστης συναίνεσης για να ξεκινήσει η διαδικασία από την υφιστάμενη βουλή. Παρά το νοσηρό κλίμα πόλωσης και όξυνσης η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση ίσως είναι βάλσαμο στο νοσηρό κλίμα των ημερών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη την κρίση των τελευταίων ετών δεν τη δημιούργησε το Σύνταγμα. «Η πολιτική θα μας βγάλει από την κρίση με τη βοήθεια ενός νέου συντάγματος.

Η σημερινή κρίση υπάρχει γιατί το πολιτικό προσωπικό δεν μπόρεσε να αναλάβει την ευθύνη του για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και την διαπαιδαγώγησης της κοινωνίας. Το σύνταγμα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ως ανάχωμα για πιέσεις προς το κράτος για προνόμια και εκδουλεύσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

36
ΝΔ. Κεφάλια μυαλά μπετόν.
29/03/2016 22:49
Αναπτυξιακή δικτατορία δηλαδή. Όπως αυτή της 21η Απριλίου.
ΦΓΜ
30/03/2016 11:36
Δηλαδή εσύ θες εκατομμύρια ανέργους για να μην υπάρχει αναπτυξιακή δικτατορία; Και βιωτικο επίπεδο Κούβας; Είναι σαν να λες, 'ειμαι φτωχός σε τρογλη, αλλά δεν δουλεύω παραπάνω για να μην έχω αναπτυξιακή δικτατορία '
Ευάγγελος
29/03/2016 18:29
Κούλη μην μου τα χαλάς, έπεισα τους γονείς μου να σε ψηφίσουν, καθώς διαφορετικά δεν θα τους πλήρωνα τον ΕΝΦΙΑ. Δεν χρειαζόμαστε Βρετανικό Σύνταγμα που είναι ευέλικτο και συμβολικό. Χρειαζόμαστε Γερμανικό ή Γαλλικό Σύνταγμα που είναι ισχυρό και πηγή δικαίου. Συνταγματικό Δικαστήριο χρειαζόμαστε, όχι μπουρζουοποίηση Βρετανικής προέλευσης. Κούλη πάρτο αλλιώς.
Νίκος
29/03/2016 13:53
Μετάφραση: Θέλουμε να διαφέρουμε περισσότερο την χώρα και το τωρινό σύνταγμα ε΄ναι περιοριστικό. Θέλουμε περισσότερα ρουσφέτια, να κάνουμε όσες παρανομίες θέλουμε και να μην μας πειράζει κανείς και να μην μπορούν να μας ρίξουν την κυβέρνηση.
wolf
29/03/2016 11:50
Στην Ελλαδα δεν υπαρχει δημοκρατια με την σωστη της εννοια! Αυτη που υπαρχει ειναι δημοκρατια του κωλου ! Στα περισοοτερα με στοιχειωδη δημοκρατια κρατη , οι τρεις εξουσιες ειναι τελειως ανεξαρτητες η μια απο την αλλη. Στην Ελλαδα οι τρεις εξουσιες συνυπαρχουν και οι τρεις μαζι στο τσιρκο που λεγεται Βουλη !
ΓΣ
29/03/2016 10:59
Χρειάζεται αναθεώρηση του πολιτεύματος πρώτα απ' όλα, ο ΠτΔ πρέπει να έχει περισσότερες εξουσίες για να ξαναμπούμε σε πολιτική κουλτούρα συναίνεσης. Όταν ο Ανδρέας κατάργησε τις εξουσίες του Προέδρου, έβγαινε με ποσοστά 50% και δεν ήθελε τροχοπέδη στην αλλαγή. Έθεσε όμως ένα προηγούμενο στην πολιτική το οποίο ζούμε ακόμη σήμερα, την παντελή έλλειψη σεβασμού στην συναίνεση, την αδυναμία πολιτικής προόδου την σοβαρή έλλειψη πολιτικής και δημοκρατικής παιδείας από τους πολιτικούς αλλά και τους ψηφοφόρους τους. Αν ο ΠτΔ είχε ακόμη λόγο στο κυβερνητικό έργο, όλες οι κυβερνήσεις θα ήταν αναγκασμένες να κάνουν υποχωρήσεις και συναινέσεις για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους. Η δημοκρατία χρειάζεται περισσότερους πρωταγωνιστές, όχι λιγότερους.
Πεμπτοκοσμική ΝΔ
29/03/2016 09:59
Το Σύνταγμα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει και ως ανάχωμα στις οικογένειες, μεταξύ άλλων αυτής του Κυριάκου. Σε αυτό όμως το Σύνταγμα δεν είχε καμία εμπλοκή γιατί καταστρατηγήθηκε. Το όνειρο του αγράμματου του χωριού και κάθε δικτατορίσκου η "διαπαιδαγώγηση" του λαού.
tsalaperdas
29/03/2016 05:00
ean tha ginei amesi anatheorisi ...ena pragma einai sigouro...mia kai milaei kai i fofi apo tin alli pleyra...einai oloi tous synnenoimenoi...mathimatiki logiki...kai tha pesei pio poly doulema!
swinging bell
29/03/2016 00:56
ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ!
JJ
29/03/2016 00:32
Σύνταγμα sponsored by Siemens?
tsalaperdas
29/03/2016 05:03
tin anatheorisi pantos...i texniki siemens...eggyatai!...tha mas kanoun ta prota service dorean!
Ας γίνει επιτέλους
28/03/2016 23:30
Πάρα πολύ σωστό και επιτέλους έπρεπε κάποιος να το πει και ,ελπίζω, να το εννοεί.Να γίνει επιτέλους άρση όλων των εμποδίων που μας πάνε συνεχώς πίσω,όλο και πιο πίσω.Άρση μονιμότητας Δ.Υ αλλά και να μην μπορεί μια κυβέρνηση να διώξει κάποιον παρά μόνο κατόπιν γραπτού διαγωνισμού τύπου πανελληνίων.Άρση της παντοδυναμίας των συνδικαλιστών και περισσότερη δύναμη στους απλούς εργαζόμενους,σοβαρά μέτρα για προσέλκυση επενδύσεων συνταγματικά κατοχυρωμένα,ιδιωτικά πανεπιστήμια,περισσότερες δυνατότητες στην αστυνομία να συλλαμβάνει επιτόπου όποιον λ.χ καταστρέφει περιουσίες,υποχρέωση των κομμάτων και διαδηλωτών να μην κλείνουν δρόμους όποτε και όσο θέλουν αλλά και να μαζεύουν τις αφίσες τους μετά τις συγκεντρώσεις ,υποχρέωςη των δικαςτώνα Να ολοκληρώνουν δίκες σε συγκεκριμένο χρόνο και άλλα πολλά,πάρα πολλά.Έτσι έπρεπε να αρχίσουμε μόλις πλάκωσε η κρίση,ας το κάνουμε έστω και τώρα.
Οτι νά'ναι γράφεις
29/03/2016 12:33
Βρε παπάρα, έχεις δει σε καμμιά ευρωπαική χώρα να έχει αρθεί η μονιμότητα των Δ.Υ; Τι κόμπλεξ έχεις με τους δημοσίους υπαλλήλους; Οι δημόσιοι υπάλληλοι φέρανε τη χώρα σ'αυτήν τη κατάσταση;
Πότε φεύγετε;
02/04/2016 02:08
Ναι φίλε,αυτοί,όσοι τους διόρισαν με αξιοκρατικές (!) διαδικασίες,η γραφειοκρατία που δημιούργησαν και το ξεπάστρεμα των ανθρώπων που κοπίαζαν μια ζωή για να πετύχουν κάτι αλλά βρήκαν κάτι ηλίθιους αγράμματους σαν εσένα μπροστά τους.Και μη συγκρίνεις την σημερινή Ελλάδα με ευρωπαϊκή χώρα.Πήγαινε πρώτα σε κάποια από αυτές να δεις τι κάνουν εκεί οι δημόσιοι υπάλληλοι και γιατί κανείς δεν τους διώχνει.Αλλά ξέχασα,δεν ξέρεις ξένες γλώσσες!
qq
29/03/2016 10:36
Ενα πρός ενα: Αρση μονιμοτητας ΔΥ. Υποθετω εξαιρεις δικαστικους (αυτοι ειναι ισοβιοι) που π.χ. αποφασιζουν οτι συλληφθεις φυγοδικος δεν ειναι υποπτος φυγης με αποτελεσμα να εξαφανιστει την ιδια μερα. Η που στελνουν στο ακροατηριο υποθέσεις που εχουν καταρριφθει και βαζουν στο αρχείο καραμπινάτες κομπίνες. Η που αποφασίζουν οτι ο γαιδαρος πετάει. Αρα μιλας για τους υπολοιπους. ΔΗλαδη να απολυεται ο αστυνομικός που π.χ. εδωσε κλήση σε βουλευτη. Η ο γιατρός του ΕΣΥ που εκανε καταγγελια. Και φυσικά ο κάθε αδιαφανώς διορισμένος κομματικός ανίκανος προιστάμενος να μπορεί να διώξει άτομα πολύ καλύτερα από τον ίδιον με ικανότητες, γνώσεις και πτυχία που μπήκαν με ανοιχτές διαδικασίες και ΑΣΕΠ και βγάζουν τη δουλεια, έτσι ώστε η δουλεια να μη βγάινει και να ανατίθεται, με το αζημίωτο φυσικά σε ιδιωτικές εταιρείες. Ποια παντοδυναμία των συνδικαλιστών βλέπεις; Και πως ακριβώς θα δοθεί "περισσότερη δύναμη στους απλούς εργαζόμενους"; Για προσέλκυση επενδυσεων , το βασικό πράγμα που θές είναι ένα ΣΤΑΘΕΡΟ περιβάλλον και να μην αλλαζεις καθε τρείς και λίγο φορολογικό και αλλα. Αλλα αυτό ΔΕΝ είναι θέμα Συντάγματος. Δεν σου επιβάλλει το Σύνταγμα να αλλάζεις κάθε τρείς και λίγο το φορολογικό. Ιδιωτικά ΑΕΙ, βλ σχόλιο τομ. Πού περιορίζει το Σϋνταγμα την αστυνομία να συλλαμβάνει οποιον καταστρέφει περιουσίες; Αλλο αν τα δικαστήρια δεν κάνουν τη δουλειά τους- εκεί το θέμα είναι να ελέγχεται και η δικαιοσύνη για τις αποφάσεις της. Αλλά βλέπεις η ΝΔ ήταν αναφανδόν με την Τσατάνη, λές και το θέμα είναι αν παρεμβαίνει ο Υπουργός όταν υπάρχει παραδικαστικό η βγάινουν περίεργες αποφάσεις και δεν αυτοκαθαρίζεται και όχι αν βγαίνουν σωστές αποφάσεις. Ούτε καί μπορεί το Συνταγμα να καθορίζει συγκεκριμένο διάστημα ολοκλήρωσης μιάς δίκης. Απόδειξη ότι και η Τροικα τον Κώδικα αλλαξε και οχι το Συνταγμα. Ουτε φυσικά ασχολείται το συνταγμα με αφισσοκόληση-γι'αυτο το λόγο είναι οι νόμοι. Το Σϋνταγμα είναι γενικές αρχές, όπως π.χ. οτι η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις ανάμεσα στους πολίτες η δεν μπορεί να σου ζητάει Α στοιχεία, να τα πάς και να σου προσάπτει ότι δεν της πήγες στοιχεία που δεν σου ζήτησε. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν οι νόμοι. Μην τα μπλέκεις.
ΦΓΜ
30/03/2016 11:30
Ε ναι αυτό είναι το πρόσχημα της μονιμοτητας. Να μην μπορεί ο υπάλληλος να διωχθεί κομμάτικα. Όμως είναι και ο χειρότερος και πιο ηλιθιος τρόπος να το κάνεις αυτό. Γιατί πρώτον αν βγει σκάρτος ο υπάλληλος τον τρως στη μάπα για πάντα. Και δεύτερον με τη μονιμοτητα, δίνεις κίνητρο στον υπάλληλο να βγει σκάρτος αφού αργά ή γρήγορα θα επαναπαυθει στη μονιμοτητα και θα γίνει απευθυνος. Δεν φταίει ο υπάλληλος γι αυτό, έτσι είναι η ανθρώπινη ψυχολογία. Και εγώ να ήμουν αυτό θα έκανα σίγουρα. Ο σωστός τρόπος είναι να γίνονται κρίσεις απολύσεις και προσλήψεις από ανεξάρτητες αρχές ή από ελεγκτές που επιλέγονται με κλήρωση. Και με δυνατότητα έφεσης του υπαλλήλου στην τακτική δικαιοσύνη. Απλά τα πράγματα.
τομ
28/03/2016 22:37
Αν η λυση ειναι "αναθεωρηση συνταγματος". ποιο είναι το προβλημα; Το αρθρο 16; Και γιατι πρεπει το κρατος να παρει την ευθυνη να πει το "εκπαιδευτικο ιδρυμα" του καθενός "πανεπιστημιο"; Ειναι ενα ΙΕΚ και τερμα και ασε την αγορα να αξιολογησει τα πτυχία της, ακόμα και τις προοπτικές . Δεν θ ανοιξει κανεις Πολυτεχνεια και Ιατρικές. Τι πάει να πεί ευέλικτο Σύνταγμα; Αφου δεν ηταν το προβλημα. Ο νόμος περί ευθυνης Υπουργών ήταν ενας ΝΟΜΟΣ, οχι μια συνταγματική διάταξη. Τα προνόμια και οι εκδουλεύσεις δεν είναι θέμα Συντάγματος αλλα το να κάνουν οι εξουσίες τη δουλειά τους και να ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ γι'αυτο, καί η νομοθετική και η εκτελεστική και η δικαστική. Η κυβερνητική θητεία και η διακοπη της εξαρτώνται απο την αρμονία με το λαικό αίσθημα. Από τη μια λεει να φυγει η παρουσα κυβερνηση το συντομώτερο και από τη άλλη θέλει ένα σύνταγμα που να το κάνει αυτο αδύνατο;
ADM
28/03/2016 21:33
KAI FUSIKA XREIAZETAI NEO SUNTAGMA H XWRA KAI OXI ENA FTIAGMENO APO TOUS UPHRETES TWN KSENWN DUNAMEWN,FASISTES,APATEWNES PAPADES KAI OLO TO SUNAFI POU EXEI VALEI OLA TA DUNATA TOU TOSA XRONA NA EPIVALEI THN 8ELHSH TOU STON KOSMO
giorgos
28/03/2016 21:27
Ελυσε ολα τα προβληματα και ειπε ας αλαξει και λιγο το συνταγμα, πλακα θα εχει.. Μολις τελειωσει με το συνταγμα θα παιξει ηλεκτρονικο παιχνιδι για να μην παθει τιποτα το μυαλο του απο την σκεψη. Μα τελικα αλαζουν το συνταγμα επειδη γουσταρουν;. Μην σας κοροιδευουν. Το συνταγμα μονο ο ελληνικος λαος μπορει να το αλαξει. Εξαλου ο ιδιος ελληνικος λαος εφτιαξε το πρωτο συνταγμα των ελληνων. Αυτο να εφαρμοστει.. Αλλα πως ειναι δυνατον να γινει αυτο εφοσον μας κυβερνουν εβραιοι;;.. Αυτοι θα φτιαξουν το νεο συνταγμα των εβραιων που η ελλαδα σε λιγα χρονια δεν θα, ειναι κρατος, αλλα μια επαρχιακη εβραικη κομητεια. Ενταξει μωρε τωρα και τι εγινε;. Αφου εχουμε να φαμε και να πιουμε κανα φραπεδακι, με βλακειες θα ασχολουμαστε τωρα;. Ας καει το πελεκουδι αρκει εμεις να εχουμε φαι καφε και βολτα.. Αυτη ειναι η νοογροπια των περισσοτερων η οποια μας καταστρεφει το εθνος.
Mboosh
28/03/2016 20:59
Άντε και μ'ένα Συνταγματικό Δικαστήριο και άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο μεταξύ άλλων.
29/03/2016 12:22
Τι κώλλυμα έχεις με τους δημοσίους υπαλλήλους; Το ψάρι πάντα βρωμάει απ'το κεφάλι.
Nick M. Vasilatos
29/03/2016 06:40
Καινουργιο Συνταγμα ανευ αρσης Βουλευτικης ασυλιας θα ειναι .....κολοσφουγγι....!!! Nick M. Vasilatos Clearwater Beach,Florida
tsalaperdas
29/03/2016 04:53
dear mr fielding -barrat ....katarxin den yparxei oude mia periptosi na paei pros to kalytero...kai an symfonisoun pali oloi tous...pali ta idia tha kanoune...i moni lysi apoxi apo tis ekloges oste na anagastoun na paretithoun oloi oi lamoges...opos orizei to epikairo syntagma! na erthoun kainourgoi 300. kai meta i anatheorisi... na ginoun 150 to poly...vevaia afto den simfairei tous germanarades...giati tha anagastoun na xanameizaroun...apo tin arxi!...gia tin arsi tis monimotitas symfono...alla pali den tha tous peiraxoune!afou oi dimosioi exypiretoun emmesa tous germanotrapezites...esy to xereis kalytera!
bruidsjonker
28/03/2016 20:47
Νέο πολίτευμα χρειάζεται η χώρα μας . Η δημοκρατία μας είναι με αυτή τη μορφή αποτυχημένη ...........
bruidsjonker
29/03/2016 22:44
Για παράδειγμα με την αποδυνάμωση του θεσμού της προεδρίας λογικά πρέπει να υπάρχει Γερουσία (όπως στην Β' Ελληνική Δημοκρατία το 1924-1935 )
Συνταγματάρχης
29/03/2016 13:04
Με έναν φύρερ όλα είναι πιο εύκολα Κυριάκο.
tsalaperdas
01/04/2016 00:52
gia sas synadelfe!
29/03/2016 12:15
Με οποιοδήποτε πολίτευμα, άμα οι πολιτικοί είναι κόπανοι τα ίδια προβλήματα θα υπάρχουν. Η νοοτροπία χρειάζεται άλλαγμα.
Δημ
29/03/2016 11:26
ακριβώς. το Σύνταγμα δεν έχει τόσο μεγάλο ρόλο, αρκεί να το τηρείς και όχι να το κάνεις κουρελόχαρτο. δεν μπορείς να φέρνεις στη Βουλή ολόκληρους νόμους, να τους ονομάζεις τροπολογίες και να τους φυτεύεις σε άσχετα νομοσχέδια. να φέρνεις μνημόνια με ένα άρθρο. να μην λαμβάνεις υπόψιν αποφάσεις του ΣτΕ και να τις εφμαρμόζεις μόνο εάν σε συμφέρουν. αυτό δεν είναι δημοκρατία...
GPP
28/03/2016 20:38
Εάν δεν προβλέπει χωρισμό εκκλησίας-πολιτείας,όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές Δημοκρατίες,δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί της Πολιτείας ! Παίζει πρωτεύοντα ρόλο σε μία Δημοκρατία ο χωρισμός εκκλησίας-πολιτείας ! Διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα !!!
ADM
29/03/2016 08:34
PWS NA XWRISTEI H POLITEIA APO THN EKKLHSIA AFOU TO DIANOHTIKO EPIPEDO TWN PERISSOTERWN AN8RWPWN STHN ELLADA EINAI OPWS THS AMOIVADAS,LOVOTOMHMENOI KAI GEMATOI DEISIDAIMONIES APO TOUS APATAIWNES KLHRIKOUS ME KSEPLUMENO EGKEFALO META APO TOSOUS AIWNES 8EOKRATIAS,KAI ME VRWMIKOUS POLITIKOUS POU TO PAIZOUN 8RHSKEVOMENOI DIA NA TRAVOUN TOUS PSHFOUS TWN AFELWN,EXEI KATANTHSEI TO KRATOS NA PLHRWNEI 12,000 PSEFTES TEMPELHDES KAI AN8ELLHNES AFOU H 8RHSKEIA TOUS DEN EXEI TIPOTE PARA MONO MISOS DIA TOUS ELLHNES KAI PETAGONTE ANA PASA STIGMH EAN TO KRATOS PROSPA8HSEI NA TOUS PERIORISEI LIGO ME TON PROSULHTISMO EIS TA SXOLEIA TIS KOMPINES ME TIS KRATIKES EKTASEIS POU TOUS TIS EDWSAN OI TOURKOI WSTE NA KRATOUN TOUS ELLHNES KATW APO TON ZUGO WSTE NA MHN EPANASTATOUN ME VRWMIKH KAI DHLHTHRIASMENH GLWSSA KAI ME MISOS ENANTIA SE KA8E TI PROODEFTIKO KATHGOROUN TA PANTA, DEN GINETAI ALLO NA XANTAKWNOUN THN ELLADA TELEIWNOUN ALLA 8A PAREI XRONIA ISWS NA PERIORISTOUN MESA STA MANTRIA TOUS ME TA TELEFTAIA XAMENA PROVATA OPADOUS TOUS
tsalaperdas
31/03/2016 20:43
viva ADM!...
Πολυχρόνιος
28/03/2016 20:26
Κι αυτός άρχισε να κυκλοφορεί χωρίς γραβάτα.
Nick M. Vasilatos
29/03/2016 14:32
Και ο Ομπαμα...! Nick M. Vasilatos Clearwater Beach, Florida
leo
28/03/2016 20:15
είναι το μόνο κράτος που έχει νόμο για να καταδικάσει τους συνεργάτες των Ναζί και όμως τα Μητσοτακια κυκλοφορούν ελεύθεροι και έχουν το θράσος να θέλουν να αλλάξουν το σύνταγμα ,, άι σιχτίρ
Πολίτης
28/03/2016 20:12
Η ενίσχυση του ρόλου του προέδρου της δημοκρατίας είναι μέρος του πρώτου προγράμματος της Χρυσής Αυγής. Πρωθυπουργός, πρόεδρος και κράτος υπό κομματικό έλεγχο της σημερινής νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς ΝΔ με "εγγυήσεις" συντάγματος σημαίνει de facto δικτατορία. Πέφτουν οι μάσκες.