Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την τρομοκρατία ζήτησε ο Μητσοτάκης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2016 20:12 |
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την τρομοκρατία ζήτησε ο Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της τρομοκρατίας ζήτησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην επιστολή του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:   

«Οι δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης έχουν σοβαρότατες συνέπειες για όλα τα κράτη και για το καθένα χωριστά.

»Το βέβαιο είναι ότι οι αποφάσεις και αντιδράσεις μας δεν πρέπει να είναι πρoiόν φόβου. Όμως εξίσου βέβαιο είναι ότι η ασφάλεια είναι θεμελιώδες αγαθό για τη ζωή των πολιτών και προϋπόθεση της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

»Η ασφάλεια των πολιτών αναδεικνύεται ως ύψιστη προτεραιότητα για κάθε δημοκρατικό κράτος. Ταυτόχρονα ειδικά για την Ελλάδα γίνεται αναπόδραστη η ανάγκη εξέτασης του ζητήματος ασφαλείας στις νέες συνθήκες που βιώνει η χώρα εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στο προσφυγικό μεταναστευτικό, που δεν προβλέπεται να βελτιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

»Αντιθέτως μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις και το κλίμα που διαμορφώνεται σε πολλά κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης, βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τόσο η πρόσφατη συμφωνία ευρωπαϊκής ένωσης - Τουρκίας όσο και οι προϋπάρχουσες ευρωπαϊκές συμφωνίες και ρυθμίσεις για επανεγκατάσταση προσφύγων θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα στην εφαρμογή τους.

»Αυτό θα σημαίνει επιπλέον βάρος και πρόσφατα σοβαρά προβλήματα σε μία ήδη εξαιρετικά δύσκολη σχεδόν εκτός ελέγχου κατάσταση στο προσφυγικό μεταναστευτικό.

»Σε αυτές τις συνθήκες το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, της προστασίας της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας αλλά και των θεμελιωδών ελευθέριων τους γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα. Για τους ανωτέρω λόγους ζητώ τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα την ασφάλεια των πολιτών».

5
ΒοΛή
24/03/2016 10:01
Η συζήτηση θα έχει ενδιαφέρον, αφού πρώτη θέση σ' αυτήν θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που και με την εγχώρια τρομοκρατία είχε ύποπτες σχέσεις και εναγκαλισμούς και όπως φαίνεται, "σχίζει" και στην ήδη ασκούμενη οικονομική τρομοκρατία, σε βάρος των έντιμα εργαζόμενων πολιτών, των χαμηλοσυνταξιούχων και των μικροϊδιοκτητών πρώτης κατοικίας!
Πότε φεύγετε
24/03/2016 08:05
Δεν είναι αυτό το πρόβλημα μας Κυριάκο. Πότε φεύγετε είναι το θεματάκι μας.
tt
23/03/2016 21:45
Να φυγή η ανομαλια ΣΥΡΙΖΑ ο ζωολογικός κήπος . Μπορεί να μας χτυπούν στιν Οικονομία αλλα το να μας θιγούν τα ιερά και τα όσια πάει πολύ . Κανένας ελινας δεν ειναι ρατσιστής ειναι Πατριώτης όπως όλους τους άλλους λαούς .δεν μπορεί κανένας να μας Αφαίρεση το Δικαίωμα να αγαπάμε τιν πατρίδα μας μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ το ξένο αυτο κόμμα που με αρπαγή φασιστικά ήρθε στιν εξουσία και μας γέμισε ψέματα μας παρέδωσε έν λευκό και τορα του λόγου ότι το κομα αυτο δεν έχει Θρησκευτική κατεύθυνση νομίζει πος η ελληνες ειναι μουσουλμάνοι .στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει μόνο ένας υβριδιακος τίφλος όλλοι τιφλει ειναι ου να χαθείτε προδότες έσχατης προδοσία εφιάλτες Βρομοσκιλα γλείφτες όχι ναι ναι οχιδεςςςς
leo
23/03/2016 21:21
γιατί σε ενδιαφέρει η Ελλάδα Κυριάκο όταν εσύ δεν είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ ? η εδώ είναι η μάσα η μεγάλη
Πως πάνε οι δουλειές συντρόφια ? bruidsjonker
24/03/2016 08:18
Το έχεις πάρει εργολαβικά ? Συμφέρει καλύτερα ?