Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου με αφορμή το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Twitter σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα στηρίξει την Κύπρο στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

«Θα στηρίξετε ενεργά την Κύπρο στις Βρυξέλλες ή θα υποκύψετε στην τουρκική απαίτηση για «άνοιγμα» 5 ενταξιακών Κεφαλαίων;», έγραψε ο κ. Κουμουτσάκος.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε:«Πρόκειται για πρωτοφανές ατόπημα, την ώρα που η Ελλάδα διαπραγματεύεται τη λύση του προσφυγικού, που όλα δείχνουν να υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής λύσης, να προσπαθεί ο εκνευρισμένος εξ αυτού εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, να φέρει σε αντιπαράθεση Ελλάδα και Κύπρο. Το έσχατο της μικροπολιτικής».

Ωστόσο, ο βουλευτής της ΝΔ έσπευσε να σχολιάσει την απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου με μια ακόμη ανάρτηση στο Twitter: «Εκείνοι που μιλούσαν για «δωσίλογους», «τσολάκογλου», «μερκελιστές» ας μην μιλούν για μικροπολιτική. Καλό σας βράδυ».