Πρέπει ν’ αλλάξει Γραμματέα ο κ. Τσίπρας. Διότι μόνον σε απροσεξία της Γραμματείας του κόμματός του μπορεί να αποδοθεί η εκ μέρους του διαβεβαίωση ότι ουδέποτε σήκωσε το τηλέφωνο για να ζητήσει κάτι από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ολη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου του Mega με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού.

Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής».

Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά.

Ετσι οι σχέσεις ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο Πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει… διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία…