Τη στήριξη του διεθνούς ακροατηρίου για να μην κοπούν οι υφιστάμενες συντάξεις στην Ελλάδα ζητεί μέσω της ραδιοφωνικής υπηρεσίας BBC World Service ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ζητώ τη στήριξη του διεθνούς ακροατηρίου. Το ΔΝΤ μας πιέζει υπερβολικά (far too much) και με τρόπο που δεν έχει νόημα και δεν έχει νόημα ούτε από οικονομική άποψη» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος κατά την ηχογράφηση της «BBC World Questions: Europe and Greece» η οποία έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μουσικής.

Η ραδιοφωνική εκπομπή BBC World Questions θα μεταδοθεί την Κυριακή από το BBC World Service σε όλο τον κόσμο.

Ερωτηθείς από το συντονιστή του πάνελ Τζόναθαν Ντίμπλεμπι αν η τοποθέτηση του αυτή σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα περικόψει συντάξεις ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «θα κάνουμε ότι αναφέρεται στη συμφωνία του καλοκαιριού και τίποτα παραπάνω».

Κατά της περικοπής των κύριων συντάξεων τάχθηκε και η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη η οποία συμμετείχε στο πάνελ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Η κυρία Μπακογιάννη επανέλαβε τη θέση του κόμματός της για τις επικουρικές συντάξεις και τα «ευγενή ταμεία» τα οποία, όπως είπε, δεν θέλει να πειράξει ο κ. ΣΥΡΙΖΑ γιατί αποτελούν την κομματική του πελατεία.

Οι κ.Τσακαλώτος και η κυρία Μπακογιάννη διασταύρωσαν τα ξίφη τους με ένταση σε διάφορα σημεία της συζήτησης με βασικά θέματα διαφωνίας το ρόλο του κράτους στην ελληνική οικονομία, τη φοροδιαφυγή και τη διαπραγμάτευση του 2015. Σε πολλά σημεία το κοινό αντέδρασε ζωηρά στις εκατέρωθεν «βολές».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο παρουσιαστής ζήτησε από μέλη του ακροατηρίου να θέσουν ερωτήσεις. Στο πάνελ εκτός των δύο πολιτικών συμμετείχαν η Περιφερειακή Συμβούλος Αττικής και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, και ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις διεθνείς σχέσεις Josef Janning.