«Η Ελλάδα πνίγεται, η οικονομία καταστρέφεται, χρειάζεται άμεσα ανατροπή», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, που περιόδευσε σήμερα στην Αρκαδία.

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ θέλουν εκλογές, για δικούς του ο καθένας λόγους, αλλά εκλογές είπε, θέλει η Λαϊκή Ενότητα που έχει δυναμική και μπορεί να τους ανατρέψει.

«Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται αντιασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, γιατί δίνουν τη χαριστική βολή στα πλατιά λαϊκά στρώματα, αφού τους αδύναμους τους εξαθλιώνουν και φτωχοποιούν την κοινωνία», επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης.

Προσέθεσε ότι «έχουμε μια τελειωμένη κυβέρνηση που δεν έχει μέλλον. Εμείς δεν θέλουμε να βελτιωθούν ή να τροποποιηθούν τα μέτρα, αλλά να φύγουν και να εξαλειφθούν τα μνημόνια».

Ανέφερε ότι «λύση δεν είναι η οικουμενική κυβέρνηση, γιατί θα κάνει τα ίδια και χειρότερα. Η απάντηση είναι η ανατροπή. Η ανατροπή των μνημονίων και όλου αυτού του μνημονιακού μπλόκ» και υπογράμμισε, «δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Η Λαϊκή Ενότητα έχει δυναμική, μπορεί να τους ανατρέψει και θα λειτουργήσει ως χιονοστοιβάδα».

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι, «παλιά και νέα διαπλοκή προσπαθούν να εμφανίσουν περιορισμένη τη δυναμική της Λαϊκής Ενότητας, αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο» κι εκτίμησε ότι γρήγορα θα έχουμε ανατρεπτικές πολιτικές στη χώρα.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι δεν αποτελεί λύση η επιμήκυνση του χρέους, γιατί οι δανειστές με τα επιτόκια θα πάρουν ληστρικά ποσά και θα φορτώσουμε με χρέη τις επόμενες γενιές.

Ακόμη είπε, ότι η ευρωπαϊκή προοπτική δεν είναι πλέον βέβαιο ότι συναντά την παλιά ανταπόκριση που είχε στον ελληνικό λαό και συμπλήρωσε, πως η ΛΑΕ έχει εναλλακτικό πρόγραμμα που βασίζεται στην διεκδίκηση διαγραφής του χρέους και τη σεισάχθεια, με εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα διασφαλίζει 12.000 ευρώ αφορολόγητο, για όλα τα φυσικά πρόσωπα με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ τόνισε πως για να προωθηθεί αυτό απαιτείται να περάσουμε σε εθνικό νόμισμα και τόνισε την ανάγκη πλήρους αποκατάστασης των εργασιακών σχέσεων.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας, στο Εργατικό Κέντρο της Τρίπολης, ενώ νωρίτερα, περιόδευσε στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, όπου μίλησε στους εργαζόμενους και συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων.