Την ώρα που οι παρασκηνιακές ζυμώσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, κεντρικά στελέχη του χώρου προσπαθούν με δημόσιες τοποθετήσεις τους να προετοιμάσουν το έδαφος για την επόμενη μέρα.

Το ΠΑΣΟΚ και οι δυνάμεις που συγκροτούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι εκείνοι που πιέζουν προς την επιτάχυνση των διαδικασιών, προσπαθώντας να πιέσουν τον Σταύρο Θεοδωράκη να ανοίξει τα χαρτιά του.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος Δημήτρης Χατζησωκράτης απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου προς Το Ποτάμι θεωρώντας το σημαντικό κομμάτι για τη συμπλήρωση του παζλ. «Είναι ώρα να αφήσουμε όλοι τις μικροκομματικές περιχαρακώσεις. Κινήσεις και κόμματα του ευρύτερου χώρου, μεταξύ αυτών και Το Ποτάμι, θα πρέπει να το πάρουν απόφαση και να κάνουν υπερβάσεις» είπε στον Real FM ο Θεοχαρόπουλος.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξακολουθεί να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Ο ίδιος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους πως δεν μπορεί η ανασυγκρότηση της παράταξης να είναι αποτέλεσμα συζητήσεων κομματικών μηχανισμών, αλλά υπόθεση της κοινωνίας. Πάντως, το κόμμα του αντιμετωπίζει ισχυρές πιέσεις τόσο από τα δεξιά του όσο και από τα κεντροαριστερά του, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να προσπαθεί να ζυγίσει τις επιλογές του πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση.

Ενας σημαντικός παράγοντας στην εξίσωση της Κεντροαριστεράς παραμένει ο Σπύρος Λυκούδης. Ο βουλευτής του Ποταμιού συντάσσεται με όσους πιστεύουν πως πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί ένας καινούργιος φορέας που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και φυσικά Το Ποτάμι. Με την άποψη Λυκούδη συμφωνούν και προσωπικότητες του χώρου που αυτή τη στιγμή είναι κομματικά άστεγοι.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι παρασκηνιακές συζητήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ με συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου. Οι συζητήσεις δεν λαμβάνουν επίσημο χαρακτήρα, καθώς από τη Χαριλάου Τρικούπη προσπαθούν να αμβλύνουν τις ενστάσεις ορισμένων στελεχών που θεωρούν πως το ΚΙΔΗΣΟ και ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να αποκλειστούν από αυτή την πρωτοβουλία.