Ο ΣΥΡΙΖΑ που παλαιότερα μεταλλάχθηκε από αντιμνημονιάκο σε μνημονιακό κόμμα, τώρα μεταλλάσσεται από αντινατοϊκό σε φιλονατοϊκό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που παλαιότερα μεταλλάχθηκε από αντιμνημονιάκο σε μνημονιακό κόμμα, τώρα μεταλλάσσεται από αντινατοϊκό σε φιλονατοϊκό. Η αρχική ιδεοληπτική αμηχανία του συνέβαλε στη διόγκωση του προβλήματος και τον οδήγησε σε νέα μετάλλαξή του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Περισσότερη σοβαρότητα» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ζητά η κυβέρνηση από τη ΝΔ με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει τί από τα δύο ισχύει:

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωσή της, ή δεν πίστευε ποτέ ότι θα υπήρχε κυβέρνηση που θα καλούσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα με Γερμανό διοικητή στο Αιγαίο, όπως ο κ. Δένδιας ανέφερε εχθές στη Βουλή;

Κατανοούμε ότι η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει να διαχειριστεί πολλές συνιστώσες, επισημαίνει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Όταν, όμως, πρόκειται για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της Χώρας θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα».