Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η νομοθετική ρύθμιση για την καθολική κάλυψη των δύο εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών, όπως προανήγγειλε στην Ολομέλεια, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση των από 24.12.2015 και από 30.12.2015 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, για τη ρύθμιση κατεπειγόντων θεμάτων διαφόρων υπουργείων.

Όπως επισήμανε στην παρέμβασή του ο κ. Ξανθός, με αυξημένη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που έχει γίνει, αλλά και με τη συνέργεια των πόρων της κοινωνικής ασφάλισης, που επίσης έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται -«και οι μεταβιβάσεις πόρων και τον Γενάρη από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ το αποδεικνύουν αυτό»-,«θέλουμε να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητα, την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας αυτήν την περίοδο».

«Γι’ αυτό ακριβώς προχωρούμε την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε τη νομοθετική ρύθμιση της καθολικής κάλυψης των ανασφάλιστων ανθρώπων» προσέθεσε και κατέληξε: «Θεωρούμε ότι ήδη, από τη συζήτηση που έχει γίνει στη Βουλή, υπάρχει κλίμα ανακούφισης στην κοινωνία γι’ αυτή την εξέλιξη».

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο του «παράλληλου προγράμματος» της κυβέρνησης, το οποίο συζητείται αυτή την ώρα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές σε δεύτερη ανάγνωση.