Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια οικονομικά βιώσιμη αγορά, υπεραμύνθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς της κυβερνητικής απόφασης να δοθούν μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Ισχυρίστηκε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ότι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν είναι βιώσιμοι, ενώ σε σχόλιο για αύξηση της ανεργίας στον κλάδο από το κλείσιμο καναλιών, κάλεσε τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, ώστε να διεκδικήσουν από κοινού μια άδεια.

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μη βιώσιμα σχήματα και πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα ώστε η αγορά να εξορθολογιστεί. Πρόσθεσε, επίσης, πως αποδείχτηκε ότι η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να ρυθμίσει το τοπίο.

Ο υπουργός Επικρατείας αρνήθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας αναφορικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού από την κυβέρνηση και παρέπεμψε στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή.

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως δεν επιθυμεί τη διενέργεια διαγωνισμού, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να χάσουν εργαζόμενοι τις δουλειές τους κάλεσε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ώστε να διεκδικήσουν από κοινού μια τηλεοπτική άδεια.

Επίσης, είπε πως σε περίπτωση μη συγχωνεύσεων, η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία ευθύνη και δήλωσε ανοιχτός στο να αυξήσει το πλαφόν των εργαζομένων από 400 σε 500.

Για τα άλλα θέματα

Αποδοκίμασε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν χαρακτηρίσει τους αγρότες φοροφυγάδες και είχαν παραλληλίσει τα τρακτέρ με τα τανκς ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στο Mega.

«Πρέπει όλες οι τοποθετήσεις να είναι ψύχραιμες και να μην γενικεύουμε», είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε ότι δεν είναι όλοι οι πολίτες που διαμαρτύρονται υποκινούμενοι αν και δεν εκφράζουν πάντα δίκαια αιτήματα. Κάλεσε εκ νέου τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο και να σταματήσουν τον αποκλεισμό κυρίως των συνόρων και τόνισε πως δεν θεωρείται πιθανό να παραμείνουν στο ίδιο ασφαλιστικό καθεστώς.

Αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης είπε πως οι θεσμοί δεν έχουν επιστρέψει με λεπτομερή κριτική πάνω στο λεπτομερέστατο σχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. Όπως τόνισε μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ένσταση στον κεντρικό πυρήνα της μεταρρύθμισης και όλοι οι πολίτες μεταφέρονται σε ενιαίους κανόνες.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε υπό την πίεση των δανειστών να δεχθεί περικοπή των υψηλών συντάξεων είπε πως «θα ήταν ανεύθυνο να περιγράψει κάποια γραμμή υποχώρησης». Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος συζήτησης.