Θύμα της πολιτικής αβεβαιότητας έπεσε και χθες, έπειτα από σερί έξι πτωτικών συνεδριάσεων του τραπεζικού δείκτη, το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης προσγειώθηκε στις 450 μονάδες και η διαφαινόμενη καθυστέρηση της πρώτης αξιολόγησης φαίνεται ότι πλέον είναι καθοριστική για την πορεία των μετοχών.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς, η χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών πρόσθεσε «μια ακόμα αρνητική εικόνα στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και των τιμών των μετοχών από τις αρχές του 2016, βάζοντας ξανά την Ελλάδα στην ειδησεογραφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού», όπως ανάφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ. Οι επενδυτές που είχαν τοποθετηθεί στις τραπεζικές μετοχές ξεπούλησαν αφήνοντας τις ελληνικες τράπεζες να καταγράφουν τις έξι τελευταίες ημέρες απώλειες 46%.

Με αυτα τα δεδομενα και κοιτάζοντας προς την πλευρά της κυβέρνησης, επιχειρηματίες και έλληνες επενδυτές υπογραμμίζουν με κάθε τρόπο τη σημασία που έχει να ολοκληρωθεί σύντομα η πρώτη αξιολόγηση. Ο χρηματιστηριακός δείκτης είναι η προβολή των εκτιμήσεων των επενδυτών για την εξέλιξη των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών που υπάρχουν κάθε φορά που βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.