Την ύπαρξη διερευνητικών συζητήσεων για την δημιουργία δεξιού κόμματος επιβεβαίωσε ο Τάκης Μπαλτάκος. Όπως είπε, υπάρχουν ανιχνεύσεις και ζυμώσεις, καθώς κατά την εκτίμησή του υπάρχει ανάγκη για την δημιουργία του, στα δεξιά της ΝΔ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και πως σε 2-3 μήνες θα μπορούσε να ανακοινωθεί και να είναι έτοιμο για συμμετοχή σε εκλογές. Είπε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής, ενώ ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να είναι αρχηγός ο κ. Φράγκος Φραγκούλης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσε να είναι αρχηγός.

Ανέφερε ότι η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινείται καθαρά στο κέντρο. Η χώρα έχει ανάγκη ένα δεξιό κόμμα και εάν υπάρξει σύμπνοια μεταξύ όσων συζητούν τότε θα δημιουργηθεί ο κομματικός σχηματισμός, είπε ο κ Μπαλτάκος. Πρόσθεσε, ότι με αυτό το κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί ο Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας πως τα ποσοστά συνολικά ενός δεξιού κόμματος θα φθάσουν στο 10%-12%. Απέκλεισε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, αλλά είπε ότι το υπό συζήτηση νέο δεξιό κόμμα θα μπορούσε να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι κατά την άποψη του δεν είναι ακροδεξιοί αλλά δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Μίλησε για κόμμα με πατριωτικό χαρακτήρα, αντιμνημονιακό και τάχθηκε εναντίον της δημιουργίας των hot spots.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα όσα είπε σήμερα ο κ. Μπαλτάκος περί ίδρυσης νέου κόμματος «δεξιά» της ΝΔ, η αντίδραση της Συγγρού ήταν η εξής: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής».