Απάντηση στα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον του η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μετά τη νέα χθεσινοβραδινή επίθεση κατά των γραφείων του Κινήματος στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, από την οποία κινδύνεψε ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μετά την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννηματά κατήγγειλε ότι «παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία», ενώ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τον οποίο είπε ότι «είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος».

Ο κ. Τόσκας απάντησε ότι για τη φρούρηση των εξωτερικών του κτιρίου στη Χαριλάου Τρικούπη διατίθενται καθημερινά πέντε ένστολοι αστυνομικοί και άλλοι 17 είναι στη διάθεση του ΠΑΣΟΚ και είναι στη δικαιοδοσία του να τους κατανείμει.

Παράλληλα υπάρχουν αστυνομικές περιπολίες στην περιοχή, οι οποίες «χθες κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προστάτευσαν τον βουλευτή Γ.Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο», ενώ κατά περίπτωση διατίθεται μία διμοιρία των ΜΑΤ.

«Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η κα Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον Πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν (1) μόνο αστυνομικό.

»Θα ήταν προτιμότερο, αντί να επιχειρεί να παρουσιάσει μία ψευδή πραγματικότητα και να ομιλεί περί ανικανότητας και επικινδυνότητας, να διαφυλάξει την αξιοπιστία της.

»Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του, θα λάβει όλα τα επιπλέον απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά παρόμοια φαινόμενα επιθέσεων, που όλοι μας καταδικάζουμε» καταλήγει.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι «ο ψεύτης και ο …ανίκανος τον πρώτο χρόνο χαίρονται» και σχολίασε:

«Ο κ. Τόσκας:

Α. Ψεύδεται όταν λέει ότι διατίθενται στο ΠΑΣΟΚ πέντε ένστολοι για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτηρίου

Β. Ψεύδεται όταν λέει ότι αυτοί οι αστυνομικοί προστάτευσαν τον βουλευτή Γ Αρβανιτίδη κατά την επίθεση. Οι αστυνομικοί ήρθαν χθες μετά από τηλεφωνικές οχλήσεις δικές μας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίθεση κατά των γραφείων. Επίσης οι 17 αστυνομικοί που αναφέρεται καλύπτουν σε 24ωρη και εβδομαδιαία βάρδια την εσωτερική φύλαξη του κτηρίου. Δεν έχουν ούτε την ειδική εξάρτηση, ούτε την εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν τέτοιες επιθέσεις.

Γ. Ενημερώνουμε επίσης τον υπουργό οτι μετά από 17 συνεχόμενες επιθέσεις, από χθες το βράδυ φυλάσσεται το κτίριο».