«Έχει έρθει η στιγμή ο χώρος αυτός που είναι κατακερματισμένος, να ενωθεί και πάλι. Θα είναι ένας άλλος πόλος. Αυτόνομος πόλος ελπίδας πραγματικής», αναφέρει η Φώφη Γεννήματα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως εξηγεί, «η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, διακριτά πολιτικά οριοθετημένη από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό και τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις συντηρητικές πολιτικές που εκπροσωπεί η ΝΔ».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνει ότι η πρωτοβουλία για την αναγέννηση της κεντροαριστεράς κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερους υποστηρικτές καθώς νέοι άνθρωποι, επιστήμονες, Έλληνες από το εξωτερικό, στελέχη της αυτοδιοίκησης επιθυμούν να δουλέψουν για το νέο εγχείρημα.

«Αυτός ο χώρος, που περιλαμβάνει το ριζοσπαστικό κέντρο, τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, τη σοσιαλδημοκρατία, είναι ένας χώρος ιδεών, προτάσεων, στελεχών με γνώση και εμπειρία, μεταρρυθμιστική παράδοση και είναι σήμερα χρήσιμος όσο ποτέ», τονίζει η Φώφη Γεννήματα.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σήμερα και αύριο η ευρύτερη προοδευτική συμμαχία που προτείνω, είναι απόλυτα αναγκαίο να διατυπώσουμε μια νέα πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης. Σε πείσμα όσων πιστεύουν ότι μπορούν να τον μετατρέψουν σε σανίδα σωτηρίας της αποτυχημένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και των κρυφοδεξιών που προσπαθούν να του δώσουν το τελικό χτύπημα και να τον μετατρέψουν σε ουρά της ΝΔ» προσθέτει.

Και καταλήγει δηλώνοντας ότι τίποτα δεν θα σταματήσει αυτή την προσπάθεια. «Ούτε οι επιθέσεις στα γραφεία μας, σε ώρα μάλιστα που ήταν γεμάτα κόσμο, μέσα και έξω στο πεζοδρόμιο, ούτε οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι που νομίζουν ότι θα πετύχουν αυτό που δεν κατάφερε η μολότοφ. Πάμε μπροστά» επισημαίνει.