Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με τους αγρότες»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2016 18:29 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 24/01/2016 22:15 |
Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με τους αγρότες»
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο

«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με τους αγρότες» ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του  στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο του Π.Φαλήρου, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκεμε αφορμή τον έναν χρόνο της κυβέρνησης.

Η εκδήλωση έίχε τίτλο «Ένας χρόνος Αριστερά. Ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε». 

«Ο αγώνας για την αλλαγή δεν είναι θεωρίες σε βιβλία, αλλά καθημερινή πράξη», τόνισε ο πρωθυπουργός.
 
Υπογράμμισε επίσης ότι στη διάρκεια του περασμένου χρόνου, «αναμετρηθήκαμε με την Ιστορία και αναλάβαμε ιστορικές ευθύνες για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αριστερά».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «συγκρουστήκαμε με το συντηρητικό κατεστημένο που επιμένει δογματικά σε συνταγές λιτότητας και ισχυρίζεται πως δεν φταίνε οι συνταγές αυτές, αλλά η εφαρμογή τους».

Εξέφρασε την περηφάνια του «που δώσαμε μάχες για να τελειώνουμε με ό,τι μας έφερε ως εδώ».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μάχη εναντίον της ολιγαρχίας και της διαπλοκής και υπογράμμισε ότι «δεν θα γίνουμε όμηροι ούτε των εκβιαστών ούτε των οργανωμένων συμφερόντων».

Αναφέρθηκε στις παγίδες που στήθηκαν στη χώρα και τόνισε ότι «τις αποφύγαμε χάρις στη στήριξη του λαού που μας έδωσε τη νίκη σε τρεις εκλογικές μάχες σε λιγότερο από ένα χρόνο».

«Αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ, και παραδόθηκαν αμαχητί στις ορέξεις των δανειστών, πρέπει να δώσουν απαντήσεις» είπε ο πρωθυπουργός.

«Ή με τις κινητοποιήσεις ή με το ΔΝΤ»

Έκανε λόγο για προσπάθεια επανασυσπείρωσης αυτών των δυνάμεων με στόχο να γυρίσει η χώρα πίσω, στην εποχή της «ανομίας και της αυθαιρεσίας της ολιγαρχίας και των καναλαρχών».

Σημείωσε ότι αυτές οι δυνάμεις προσπαθούν να μετατρέψουν την πρώτη αξιολόγηση σε εργαλείο εκβιασμού της κυβέρνησης και τις εγκάλεσε ότι κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ στο θέμα του Ασφαλιστικού.

Τόνισε ότι «κάποιος θα είναι ή με τις κινητοποιήσεις ή με το ΔΝΤ», ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, τον κάλεσε να διευκρινίσει αν είναι «με τα μπλόκα ή με το ΔΝΤ».

Επίσης, απηύθυνε τα ερωτήματα: ποια είναι η πρόταση αυτών των δυνάμεων για το Ασφαλιστικό «που οι ίδιοι κατέστρεψαν», ποιά είναι η πρόταση για τους αγρότες «που αυτές οι δυνάμεις φτωχοποίησαν».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το κρίσιμο δίλημμα για το Ασφαλιστικό συμπυκνώνεται στο «ή μεταρρύθμιση του συστήματος ή κατάρρευση του συστήματος».

«Δεν θα πολεμήσουμε τον Μητσοτάκη για τις ρίζες του» 

«Εμείς ποτέ δεν πρόκειται να πολεμήσουμε τον κ. Μητσοτάκη για τις ρίζες του και την οικογένειά του. Θα τον πολεμήσουμε για τις ιδέες του με τις δικές μας ιδέες, θα τον πολεμήσουμε για τις πράξεις του και για όσα έκανε ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν καθαίρεσε διευθυντές και προϊσταμένους και σήμερα στα υπουργεία έχουμε διευθυντές και προϊσταμένους που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης σε μια νύχτα» είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι αντίθετα με όσα έπραξε ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εισάγει νομοσχέδιο-τομή για τη δημόσια διοίκηση, με το οποίο τερματίζεται το ρουσφέτι και η κομματοκρατία.

«Θα το στηρίξει ο κ. Μητσοτάκης και τα Ποταμίσια εξαπτέρυγα;» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, είπε ότι «μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ», προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ξεπληρώνουν γνωστά γραμμάτια».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, τόνισε ότι το Κοινοβούλιο θα πάρει αποφάσεις και πως ο διαγωνισμός για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί.

«Ελπίζω να συναινέσει η ΝΔ, αλλιώς θα έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα» είπε ο πρωθυπουργός.

«Οι δύο πόλοι»

«Ένα χρόνο μετά, τα διλήμματα διαγράφονται πιο καθαρά από ποτέ, φαίνονται πιο καθαρά οι δύο πόλοι της αντιπαράθεσης: Από τη μια η νεοφιλελεύθερη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη που στηρίζεται από την ακροδεξιά του κ. Σαμαρά που ανταμείβεται και με αντιπροεδρία, και από την άλλη, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολλοί ενάντια στους λίγους» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Τάε Κβο Ντο.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πλειοψηφία του λαού που δεν θέλει να ξαναγίνει όμηρος του παλιού καθεστώτος.
Υπενθυμίζοντας παλαιότερη αποστροφή του, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέκνο της ανάγκης και της οργής», υπογράμμισε ότι «σήμερα λέω πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και δεν θα γίνει φωτοβολίδα της Ιστορίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαϊκός κόσμος» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «υπερασπιζόμαστε τους ανθρώπους που δουλεύουν και αγωνιζόμαστε να ελαφρύνουμε τα βάρη τους».

Έκανε, ταυτόχρονα, λόγο για «συμμαχία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι ο κόσμος έχει δίκιο να αγωνιά και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε τον κόσμο να διαδηλώνει».

Τόνισε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και επιδιώκει διαρκή και ουσιαστικό διάλογο με τον κόσμο που παλεύει. «Παλεύουμε για την κοινωνία των πολλών, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη παλεύει για να διαιωνιστεί η κυριαρχία των λίγων, αλλά στο ερώτημα "ποιός μπορεί να παλέψει για τα δικαιώματά του", ο λαός ξέρει ότι αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «σε κάθε βήμα μας θα βρίσκουμε μπροστά μας τη διαπλοκή και τη Δεξιά, γιατί έχουμε ανοίξει τις "ντουλάπες με τους σκελετούς" και θέλουν να τις κλείσουμε».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά θα είναι «η χρονιά της οριστικής ρήξης με το παλιό, το "έτος μηδέν", ώστε η χώρα να πορευθεί απ’ άλλη θέση για το μέλλον της, ενώ πρόσθεσε ότι «στόχος είναι το 2021, στην 200 επέτειο από την Επανάσταση, να έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μια άλλη Ελλάδα».

«Ξέρουμε τα οράματά μας, ξέρουμε και την πραγματικότητα, και αν αυτά δεν χωρούν στη σημερινή πραγματικότητα, αγωνιζόμαστε να την αλλάξουμε, αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη για να ηττηθούν οι δυνάμεις της λιτότητας και της δογματικής εμμονής» υπογράμμισε, τέλος, ο κ. Τσίπρας.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας: «Σε πανικό ο Αλέξης Τσίπρας»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Απόψε ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό του. Ξεκίνησε με κακοστημένη προπαγάνδα, συνέχισε με προσωπικές επιθέσεις και κατέληξε σε ύβρεις. 

Αντί να απαντήσει στα αδιέξοδα στα οποία με ευθύνη του βρίσκεται η χώρα επέλεξε την παλαιά, ξεπερασμένη τακτική των προσωπικών επιθέσεων. 

Αντί να απολογηθεί για τα ψέματά του, επέλεξε την ακραία πόλωση. 

Αντί να μιλήσει στην κοινωνία που δοκιμάζεται από τις πολιτικές του, απευθύνθηκε στο στενό κομματικό του ακροατήριο. 
Είναι σαφές ότι κάθε μέρα που περνά βουλιάζει στην ανυποληψία.

Τον αφήνουμε στη μοναξιά του, καθώς πλέον οι πολίτες κάθε μέρα του γυρίζουν την πλάτη». 

18
roula
25/01/2016 17:56
Τέθηκε το ερώτημα από αγρότη:"Αν δεν πληρώσουμε τι θα μας κάνουν; Θα μας πάρουν τα χωράφια και τα τρακτέρ;" Η απάντηση είναι "Οχι, δεν πρόκειται να πάρουν τα χωράφια και τα τρακτέρ. Το βέβαιο όμως είναι ότι με την βεβαίωση της οφειλής στο TAXIS θα πάρουν τις επιδοτήσεις αυτομάτως. Νομίζω αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι αγρότες , γιατί έχει περάσει στα ψιλά. Είναι μάλιστα ο πιο εύσχημος τρόπος για να βάλει χέρι το κράτος στις επιδοτήσεις αυτές και μάλιστα στο άψε σβήσε.
πρώην ΣΥΡΙΖΑ
25/01/2016 09:20
Κουβέντα στη κουβέντα ενάλλαξα στο τέλος βαριές κουβέντες και χάλασα τις σχέσεις μου με πολύ καλό φίλο μου δημόσιο υπάλληλο που τον είχε πείσει η κυβέρνηση ότι είμαι αφορολόγητος μέχρι τις δώδεκα χιλιάδες, ενώ αυτό αφορά μεγαλοαγρότες που παίρνουν μεγάλες επιδοτήσεις και όχι την μεγάλη πλειοψηφία που παίρνει ψίχουλα. Αυτός ήταν ο στόχος τους και αν αυτό δεν είναι φασίζουσα νοοτροπία πείτε μου εσείς τότε τι είναι.
Κκ
25/01/2016 09:01
Προς πολιτικους ολοων των κομματων . Οταν στην Ελλαδα, ακουστει το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και το εννοουμε πραγματικα ( και οχι το εμεις .. και το εσεις ..) τοτε ισως εχουμε ΜΕΛΛΟΝ. ΟΣΟ ακουγεται το εμεις... και... εσεις....ως κατηγορια η απολογισμος, εχουμε μονο ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
tt
25/01/2016 07:10
Και όμως υπάρχουν και άνθρωποι που πάνε να τον ακούσουν Ή πρέπει να είσαι ηλίθιος ή πρέπει να έχεις μεγάλο συμφέρον για να πας να ακούσεις έναν άνθρωπο ο οποίος Γελάει μαζί του όλος ο κόσμος και ο λόγος είναι δεν ξέρει τι λέει και δεν ξέρει τι κάνει
TOPAZ USA
25/01/2016 06:16
STO MEGALITERO PARALIRIMA PROTHIPOURGOU STIN ISTORIA TIS ELLADOS ETHESE TIN OMILIA TOU O K. TSIPRAS ASXOLOUMENOS ME OTI DIPOTE ALLO EKTOS APO TIN OUSIA TIS MEGALIS OIKONOMIKIS KATASTASIS POU O IDIOS EFERE STIN ELLADA. TIPOTA DEN TON APASXOLISE EKTOS APO -TI- EKANAN OI PROIGOUMENES KIVERNISIS XORIS NA EXEI APOLITOS KANENA SXEDIO NA BGALI -KATA TIN GNOMI TOU - TIN ELLADA APO TO TELMA. OMILIA KAFENIOU KAI OXI PROTHIPOURGOU AKOUSAME KAI EDO K. TSIPRA OTAN BLEPOUME TIS XILIADES AGROTES STOUS DROMOUS KAI ESAS NA OMILITE ME KATHE ALLO PARA SOSTI PLIROFORISI TON EUROPAIKON GEGONOTON BLEPE ISPANIA NA EXETE STA SKARIA KAPIO ALLO ( EXIPNO ) SXEDIO OPOS DIABASAME SE ELLINIKI EFIMERIDA ! TA AXIOMATA XRIAZONTE KAI AXIA DIPLOMATA GIA NA KATEXIS TIN THESI PROTHIPOURGOU K. TSIPRA. KAI ESEIS DEN TO EXETE TO TSAGANO ! TOPAZ USA
Neo-politics
25/01/2016 00:55
To 1980 O Ronald Reagan kata ton pro-eklogikon agonon,elege:"Isaste kalitera symera apo tesera xronia prin?". Paromia erotisi pros ton arxigo tou Syriza kai tous symaxous: "Ena xrono Aristera, ena xrono maxi,mprosta". Erotis Kou Regan pros tous Elines polites: Isaste kalitera symera apo ena xrono prin?". Mprosta POU Ke.Tsipra??? I apantisi einai kathari.
Έλληνας
25/01/2016 10:51
Αγαπητοί συν-Έλληνες, γράψτε καλύτερα στα ελληνικά, και ας κάνετε και ορθογραφικά λάθη. Αυτά τα greeklish δυσκολευομαστε να τα διαβάσουμε, κάποιες φορές βάζω thumb down μόνο που θα δω ένα κείμενο με greeklish, ή ακόμα και ένα μεγάλο κείμενο με κεφαλαία, χωρίς καν να το διαβάσω. Πλέον όλες οι πλατφόρμες υποστηρίζουν ελληνικά, δεν υπάρχει δικαιολογία.
FM
25/01/2016 00:16
EDO STIN ELLADA DEN MPOREIS NA KOUNITHIS APO TOIS APERGEIES KATHE MERA PIA STIN ATHINA EXEI GINI ROUTINA KAI O TSIPRAS VGAZEI LOGOUS YPERIFANEIAS KAI DOXAS. AYTA MONO STIN ELLADA SYMVENOUN. KALI TYXI.
;;;;;
24/01/2016 23:57
kalitera na isaste etoimoi na figete! Giati tin teleytaia sigmi, me ena mono elikoptero, tha pataei o enas pano ston allo gia na to skasei.
;;;;;
24/01/2016 23:45
den mporousa na diavaso parapano apo to «αναμετρηθήκαμε με την Ιστορία και αναλάβαμε ιστορικές ευθύνες για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αριστερά» prin na kano emmeto kai na ta paratiso. Hideos kai agiantropos pseftis kai megalomanis. Mona an ton pasalipsoume se pissa kai poupoula tha diorthothei!
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
24/01/2016 22:33
Εθνικοκοινωνισμoς για να φυγει η ελληνοφωνη σαπιλα απο την εξουσια.
Πότε φεύγουνε;
24/01/2016 22:01
Όλοι αυτοί διορισμένοι είναι;; Πω πω!
νικος
24/01/2016 21:50
τη σηκωμένη γροθιά δεν μπορώ να καταλάβω...
Δεν έχουμε Αλτσχάιμερ
24/01/2016 21:26
Τσίπρα πριν ένα χρόνο είχες υποσχεθεί αφορολόγητο στις 12000 € για όλους, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κίνητρα για τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη. Το μόνο που είδαμε ήταν η πρόσληψη των καθαριστριών και το άνοιγμα των τριών ΕΡΤ.
ΟΧΙ
24/01/2016 20:53
Αλεξη κοιτα να μη τα κανεις στο εσωτερικο, οπως τα εχεις κανει στο εξωτερικο. Η απαντηση στους αγροτες ειναι μια: ΟΧΙ. Κι αν λογω αυτου πεσει η κυβερνησησ σου ας πεσει.
KO
24/01/2016 20:36
Ειναι δυνατον αυτοι οι ανθρωποι να συνεχιζουν να πιστευουν τον αρχιψευταρα. Αλλα να μου πεις αν εχει διορισει την μιση τους οικογενεια.....
Κώστας
24/01/2016 18:53
Πολιτική μαφία Θα είναι άλλη μια συγκέντρωση μαφιόζικης οικογένειας, όπου ο αρχινονός θα απευθυνθεί στα μέλη της λέγοντας πόσο εύκολα και απλά κερδίσανε την εξουσία με ψεύτικες υποσχέσεις που δώσανε στο λαό, ώστε σήμερα να γιορτάζουν και τον πρώτο χρόνο παραμονής σ’ αυτήν.
ΠΡΟΦΗΤΗΣ
24/01/2016 21:55
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΛΑΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ-ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ)ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ,ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙΑ ΖΕΣΤΑ....