«Η σημερινή μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία , συνέχεια της πρωτοφανούς κινητοποίησης του επαγγελματικού κόσμου και εν μέσω κλιμακούμενων κινητοποιήσεων των αγροτών, επιβεβαιώνει ότι το αντιασφαλιστικό έκτρωμα δεν θα περάσει. Θα σαρωθεί από την κοινωνική οργή και τις μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις, που θα λάβουν πάνδημο και παλλαϊκό χαρακτήρα», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου το Σάββατο. «Μαζί με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα θα σαρωθεί όλο το μνημονιακό σκηνικό», συμπλήρωσε.

«Η νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα μέλλον, όπως δεν έχει και καμιά προοπτική και η ΝΔ με το νέο αρχηγό της Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος είναι πιο μνημονιακός και από το ίδιο το μνημόνιο», είπε ο κ. Λαφαζάνης, ενώ ανέφερε ότι δεν πρόκειται να έχει κανένα αποτέλεσμα η προσπάθεια από «τα κατεστημένα κέντρα και τα συστημικά μέσα «να στήσουν ένα πολωτικό δίδυμο στα πρόσωπα των Τσίπρα και Μητσοτάκη», «να στηρίξουν Τσίπρα ή να αναδείξουν τον Κ. Μητσοτάκη ως εναλλακτική λύση του Τσίπρα». «Το δίδυμο Τσίπρα -Μητσοτάκη είναι το δίδυμο για την καταστροφή της χώρας και όχι για την ανάταξη της», τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΕ και κατέληξε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει γρήγορα την τύχη των προηγούμενων μνημονιακών πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης με τις βαθιά αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες επιλογές του δεν μπορεί να αποκτήσει καμιά ευρύτερη λαϊκή εμβέλεια, πέρα από την εύνοια των κατεστημένων κέντρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό».