Για «άβυσσο» που χωρίζει τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τις απόψεις του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στο εργοτάξιο του Μετρό στη πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί από το πρωί της Δευτέρας στον Πειραιά.

Η κ. Γεννηματά αφού συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του -σημειώνοντας ότι η συντηρητική παράταξη επέλεξε, για δεύτερη φορά, να εκλέξει τον αρχηγό της με τη συμμετοχή της βάσης και πώς αυτό είναι μια πρόταση του ΠΑΣΟΚ που κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερο έδαφος- τόνισε:

«Με τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη μάς χωρίζει άβυσσος. Οι νεοφιλελεύθερες, εξάλλου, αντιλήψεις εφαρμόζονται καθημερινά και από την κυβέρνηση με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ασφαλιστικό».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόσθεσε ότι «η υποχρέωσή όλων στη δημοκρατική παράταξη είναι δουλέψουμε, να δυναμώσουμε το δικό μας σπίτι που είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και σ΄αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβω άμεσα νέες πρωτοβουλίες».

Η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε για τη φάση που βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά, επισημαίνοντας την άμεση αναγκαιότητα να επιταχυνθούν οι εργασίες, μετά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν, γιατί «το έργο είναι αναγκαίο για ανθρώπους, για οικογένειες που έχουν πληγεί σοβαρά από τη κρίση τα τελευταία χρόνια».

Η Φώφη Γεννηματά ολοκλήρωσε τη περιοδεία της στη Β’ περιφέρεια Πειραιά, επισκεπτόμενη το δημαρχείο Κορυδαλλού, τον Σύλλογο Κωφών Πειραιά και Νήσων καθώς και την κοινωνική δομή «Γραμμή Ανθρωπιάς».