Μήνυμα ανανέωσης της ΝΔ, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα, αναλαμβάνοντας και επισήμως την προεδρία του κόμματος κατά τη διάρκεια της σύντομης τελετή παραλαβής-παράδοσης.

«Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά χρειάζεται και διεύρυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στην ατζέντα των 100 ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνεται η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου με στόχο τη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος.

Ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου αναμένεται το τριήμερο 26 -28 Φεβρουαρίου.

Στο συνέδριο θα γίνει μια αποσαφήνιση του ιδεολογικού στίγματος της ΝΔ αλλά και ο επανασχεδιασμός της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Τα αποτελέσματα

Λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία ποσοστό 52,43% των ψήφων συγκέντρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκέντρωσε το 47,57%.

Τον κ. Μητσοτάκη ψήφισαν 173.297 ψηφοφόροι και τον κ. Μεϊμαράκη 157.224 ψηφοφόροι.

Στη δήλωσή του ο νέος πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι γι’ αυτόν ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης και τόνισε ότι στην πορεία του κόμματος θα είναι όλοι μαζί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για «τον ωραίο αγώνα που έδωσε», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά, εκτός από όσους τον ψήφισαν, την οικογένειά του- τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά. Η δήλωση του κ.Μητσοτάκη έχει ως εξής:

Σε δήλωσή του μετά τη νίκη του ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη.

Τους ευχαριστώ, έχοντας πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου.

Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε. Τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα.

Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μαζί θα είμαστε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνη Γεωργιάδη. Και φυσικά με όλους τους Βουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ, τα 400.000 μέλη και όλους τους φίλους της Παράταξης.

Ό,τι κι αν ψήφισαν, όποιον κι αν υποστήριξαν, τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί. Ενωμένοι. Από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χώριζαν. Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου, την ομάδα μου και τους εκατοντάδες εθελοντές που ήταν η ψυχή της προεκλογικής περιόδου. Χάρη σε αυτούς οι ιδέες μας έφτασαν σε κάθε άκρη της χώρας και ενέπνευσαν τους πολίτες να έρθουν μαζί στο δρόμο προς τη νίκη.

Όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στην Μαρέβα, στην Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στην Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ.

Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών. Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα.

Έχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα η πολιτική θα το λύσει. Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε. Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς.

Ας γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτι ακόμα. Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ας το γνωρίζει αυτό καλά και ο κ.Τσίπρας.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα.

Σας ευχαριστώ πολύ».