Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ στο πλαίσιο της απόφασής της για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την οικονομική κατάσταση των δήμων.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για τη θέση της ΚΕΔΕ όσον αφορά τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι πρέπει άμεσα η χρηματοδότηση των δήμων να αυξηθεί, καθώς έχουν αναλάβει, παρά τις μειώσεις πόρων και προσωπικού, πρόσθετες αρμοδιότητες.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και το θέμα της ανάδειξης του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής.

Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι «η χώρα και η δημοκρατία χρειάζονται μια ισχυρή κι αξιόπιστη Κεντροδεξιά, που θα επιτελεί με ευθύνη το θεσμικό ρόλο της τόσο ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα όσο κι ως κυβέρνηση σε μεταγενέστερο χρόνο».

Και υπογράμμισε ότι θα ήταν ευχής έργον για την αυτοδιοίκηση «ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να είναι ένα πρόσωπο που θα σέβεται το ρόλο του αυτοδιοικητικού θεσμού και θα προωθήσει την ουσιαστική συνεργασία της κεντροδεξιάς παράταξης με όλους τους κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς».

Η Νέα Δημοκρατία, είπε, «ιστορικά είναι μια παράταξη που εκφράζει τις ελπίδες και τις προσδοκίες όλων των Ελληνίδων κι όλων των Ελλήνων κι όχι μόνον κάποιων κοινωνικών και οικονομικών ελίτ. Αυτόν τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα θα πρέπει με αφετηρία την εκλογή του νέου της προέδρου, να τον ενισχύσει».