Εντός του 2016 θετική ή αρνητική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό εκτιμά ο Κασουλίδης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2015 20:01 |
Εντός του 2016 θετική ή αρνητική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό εκτιμά ο Κασουλίδης
Ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης

Την εκτίμηση πως οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα καταλήξουν, είτε θετικά είτε αρνητικά, εντός του 2016, διατύπωσε ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα και πως αυτό που προέχει για την ελληνοκυπριακή πλευρά είναι η ποιότητα της λύσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ», ο κ. Κασουλίδης ανέφερε πως δεν συμμερίζεται τις υπεραισιόδοξες προσεγγίσεις κάποιων για λύση πριν ή εντός του 2016, αφού όπως είπε, υπάρχει ακόμη δρόμος να διανυθεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

Ως προς την δήλωση του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαρθ Άιντα για τη διεξαγωγή μιας πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, ο Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν συζητείται αυτή τη στιγμή.

«Για να γίνει, πρέπει πρώτα οι εγγυήτριες δυνάμεις να συζητήσουν μεταξύ τους, και στο παρόν στάδιο η Ελλάδα δεν έχει ιδέα» ανέφερε ο κ. Κασουλίδης, παραπέμποντας ωστόσο στην επικείμενη συνάντηση του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Κοντζιά με τον κ. 'Αϊντα, στις 4 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως οι εγγυήτριες δυνάμεις θα πρέπει να συμφωνήσουν στην κατάργηση των εγγυήσεων και το θέμα της ασφάλειας να διευθετηθεί με άλλους τρόπους, που να αφήνει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους εξίσου ασφαλείς.

«Θέση μας είναι ότι, αν και εφόσον γίνει μια τέτοια διάσκεψη, τότε θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι παρούσα» ξεκαθάρισε ο κ. Κασουλίδης, αναφέροντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίσουν ώστε να κλείσει το κρίσιμο κεφάλαιο του περιουσιακού και στη συνέχεια να ανοίξει αυτό του εδαφικού, το οποίο αποτελεί «παρθένο έδαφος».

2
mennipos
30/12/2015 16:57
Tora theloubn na vgaloun tin ellada san egguitria dunami diladi na xasoume tin parousia mas stin kupro meta apo 3500 xronia kata epitagis tis agkuras. Na fugei o ellinikos stratos etsi oste oi tourkoi na kataktisoun olo to nisi anenoxlitoi
Δωδωνης Γιακουμης
17/12/2015 21:35
Αρνητικη, γιαιτ εδω και 40 χροναι κολοβαρατε αντι να λυνετε προβληματα. Εισαστε ανικανοι!