Να καταψηφίσουν τον κρατικό Προϋπολογισμό, στο σκέλος που αφορά τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, ζητά από τους βουλευτές όλων των κομμάτων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με επιστολή που τους απέστειλε, ενόψει της ψήφισής του.

Ο κ. Πατούλης καλεί τους βουλευτές να στηρίξουν τα «δίκαια» αιτήματα των δήμων της χώρας, προκειμένου να κρατηθούν «ζωντανοί» και χρήσιμοι στους πολίτες. «Το οφείλετε πάνω απ’ όλα στους πολίτες των τοπικών κοινωνιών που σας εξέλεξαν» τονίζει.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι, «η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού του 2016, στο σκέλος που αφορά τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού από τον καθένα ξεχωριστά, θα δημιουργήσει νέα αδιέξοδα στη λειτουργία των δήμων. Θα επιβαρύνει την καθημερινότητα των πολιτών.

»Θα οδηγήσει στο κλείσιμο κρίσιμων κοινωνικών δομών που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν χιλιάδες συμπολίτες μας που αποτέλεσαν θύματα της κρίσης».

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη , και στον Προϋπολογισμό αυτό, συνεχίζεται «η πολιτική του «οικονομικού στραγγαλισμού» των Δήμων» και προειδοποιεί πως «δεν θα δεχθούμε καμία περαιτέρω υποβάθμιση της λειτουργικής και οικονομικής μας αυτοτέλειας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει «λουκέτο» στους δήμους».