Δεν ελήφθη απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, ούτε το βράδυ της Δευτέρας.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας συνεδρίασε χωρίς ωστόσο να καταλήξει κάπου.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης πάντως έλαβε αποστάσεις από την ΚΕΦΕ, την οποία και κάλεσε να προχωρήσει άμεσα στην υποβολή μήνυσης και αγωγής κατά της εταιρείας Infosolutions που βρίσκεται πίσω από το φιάσκο της προηγούμενης εκλογικής απόπειρας.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης – δια του εκπροσώπου του Θοδ. Αμπατζόγλου – έβαλε κατά του Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου ζητώντας γραπτώς εξηγήσεις για το κώλυμα που επικαλείται ο τελευταίος προκειμένου να μην μετέχει στις συνεδριάσης της ΚΕΦΕ.

Απαντώντας στις αιχμές Αμπατζόγλου, ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε ότι «το ζήτημα των νομικών βημάτων εναντίον της εταιρείας είναι αρμοδιότητα του προέδρου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη, «ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη Νομική Υπηρεσία του κόμματος», για δε το θέμα του κωλύματος επικαλείται γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας της ΝΔ την οποία έχει στα χέρια του ο κ. Πλακιωτάκης.

Πάντως, οι εξηγήσεις του Γραμματέα αλλά και το κείμενο της νομικής υπηρεσίας, που προφανώς δεν υπεισέρχεται στην ουσία του κωλύματος που επικαλείται ο κ. Παπαμιμίκος, δεν έπεισαν την πλευρά Μεϊμαράκη, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του Θοδ. Αμπατζόγλου από τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της Δευτέρας..