Ιδιαίτερη αναφορά στην αλληλεγγύη και στην κοινωνική δικαιοσύνη έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του στην Πάτρα, μετά το τέλος λιτάνευσης της τίμιας κάρας και της ιεράς εικόνας του Αγίου Ανδρέα.

Όπως ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «από αυτόν εδώ τον τόπο, όπου άθλησε και μαρτύρησε υπέρ Χριστού, το κήρυγμα του Αγίου Ανδρέου αναβλύζει πάντα, και κυρίως στις μέρες μας, επίκαιρο για την Ελλάδα μας και τον λαό μας, αλλά και για ολόκληρη την χριστιανοσύνη: Αγάπη στον συνάνθρωπο, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται την Πάτρα, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου.

Νωρίτερα το πρωί παρέστη στην δοξολογία που εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και στην συνέχεια πήρε μέρος στην λιτανεία της τίμιας κάρας και της ιεράς εικόνας, που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης .

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας και ξεναγήθηκε στην έκθεση «Ή των Πατρέων σέ πόλις. Η Πάτρα του Απόστολου Ανδρέα. Από την έλευσή του έως την επιστροφή της κάρας» από τον Ιωάννη Μόσχο, αρχαιολόγο – επιμελητή του μουσείου και την Αναστασία Κουμούση, διευθύντρια της εφορίας αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Κατόπιν ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του, ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.