Προσχηματικό χαρακτήρισε τον διάλογο που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας για το ασφαλιστικό και τα άλλα μείζονα ζητήματα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στο MEGA, ξεκαθάρισε πως θα ακούσει μεν όσα έχει να πει ο πρωθυπουργός για το ασφαλιστικό, όμως τις θέσεις του κόμματός του θα τις αναπτύξει αποκλειστικά και μόνο στη Βουλή.

«Είπα στον πρωθυπουργό και θα του το πω και αύριο ότι εμείς περιμένουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό. Εμείς περιμένουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε άποψη για το ασφαλιστικό, η οποία διαφέρει πολύ και από την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και από την άποψη των παλιών κομμάτων εξουσίας. Δεν μπορούμε να έχουμε στον νου μας μόνο τους συνταξιούχους, πρέπει να έχουμε και τους ανθρώπους της παραγωγής. Έχουμε σκοπό να καταθέσουμε στη Βουλή συγκεκριμένη πρόταση. Στη Βουλή θεσμικά» είπε.

«Βγαίνει ο κ. Φίλης και ανακοινώνει 36 άτομα, μια επιτροπή για την Παιδεία. Είναι 19 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι 10 φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και είναι 7 ανεξάρτητοι ή από τα άλλα κόμματα. Κάπως έτσι θεωρεί ο κ. Τσίπρας τον εθνικό διάλογο».

Ο ίδιος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και τόνισε: «Εξελέγη τον Σεπτέμβριο λέγοντας διάφορα πράγματα που αποδεικνύονται εύκολα ψέμματα. Μίλησε για παράλληλο πρόγραμμα, μίλησε για εύκολη λύση του ασφαλιστικού. Οφείλει ο κ. Τσίπρας να βγει και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, όχι από τον Θεοδωράκη, όχι από τον Μεϊμαράκη ή τη Φώφη, αλλά από τον ελληνικό λαό».