Την ταυτοποίηση και δεύτερου τζιχαντιστή του Stade de France στη Λέρο, στις 3 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης κ Νίκος Τόσκας.

Ο κ Τόσκας, μιλώντας στον Real FM, σημείωσε ότι «υπήρξαν λοιπόν δύο περιστατικά για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές αρχές και τα οποία τα εντοπίσαμε σε χρόνο ρεκόρ. Πέρασαν από την Λέρο την συγκεκριμένη ημερομηνία, αρχές Οκτώβρη και συμμετείχαν αυτοί οι άνθρωποι στις επιθέσεις στο Παρίσι.

»Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο ρεκόρ γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία» για να προσθέσει ότι « μιλάμε για δύο περιπτώσεις μέσα στις 500.000 ανθρώπων που ήρθαν από την αρχή του χρόνου».

Με τις δηλώσεις του στον Real Fm επιβεβαίωσε τη σχετική ανακοίνωση των Γαλλικών Αρχών με τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του δεύτερου καμικάζι που ανατινάχθηκε στο Σταντ ντε Φρανς καθώς και του BBC ότι πρόκειται για πρόσωπο που εμφανίσθηκε με τα στοιχεία Μ Αλμαχόντ και είχε ταυτοποιηθεί και αυτός στη Λέρο στις αρχές Οκτώβρη ,όπως και ο συνεργός του.

Ειδικότερα οι Γαλλικές Αρχές είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το κατά πάσα πιθανότητα πλαστό Συριακό διαβατήριο που χρησιμοποίησε και ο δεύτερος καμικάζι.

Παράλληλα στην ανακοίνωση τους οι Γαλλικές Αρχές ζητούσαν πληροφορίες αν γνωρίζει κάποιος για το συγκεκριμένο άτομο να επικοινωνήσει μαζί του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το πρόσωπο με στοιχεία Μ Αλμαχόντ είχε φθάσει μαζί με τον συνεργό του Αχμάντ Αλμοχαμάντ στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου.

Είχαν επιβιβασθεί στο νησί μαζί με άλλα 198 άτομα που επέβαιναν σε λέμβους από τα Τουρκικά παράλια, Δύο ημέρες αργότερα και οι δυό τους εξέδωσαν ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τον Πειραιά.

Για τον Αλμοχαμάντ υπήρξε άμεσα πληροφόρηση καθώς το πλαστό διαβατήριο είχε βρεθεί δίπλα στο κωματιασμένο σώμα του ,ενώ οι Γαλλικές Αρχές ζητούσαν στοιχεία για τον συνεργό του.