«Ντροπή η κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος» λέει η Κωνσταντοπούλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2015 15:14 |
«Ντροπή η κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος» λέει η Κωνσταντοπούλου
Η Ζωή ΚωνσταντοπούλουΠηγή: INTIME NEWS

Κριτική στον πρόεδρο της Βουλής άσκησε η προκάτοχος του Νίκου Βούτση στο αξίωμα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αιχμή την απόφαση κατάργησης της Επιτροπής Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους, η οποία δημοσιεύτηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Διαύγεια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου - η οποία συμμετείχε την Παρασκευή σε Ημερίδα της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων με θέμα «Το δημόσιο χρέος υπό το φως του Συνταγματικού και του Διεθνούς Δικαίου», που διεξήχθη στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής και η οποία είχε προγραμματιστεί επί της δικής της θητείας- χαρακτήρισε «ντροπή» την κατάργηση της Επιτροπής.

Ταυτοχρόνως, έθεσε ερωτήματα για τους λόγους που η κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Πόρισμα της Επιτροπής και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προκάλεσε τις εθνικές εκλογές, σε συνεννόηση με τους δανειστές, κατά παράκαμψη της Βουλής, ώστε να «εξαφανίσει όσους αντιστέκονταν».

«Γιατί με το που εκλέχθηκε η νέα Βουλή, με δοτούς βουλευτές -αφού δεν έγινε σταυροδοσία και επιλέχθηκαν μέχρι και κυβερνητικά στελέχη να είναι βουλευτές- μια από τις πρώτες ενέργειες ήταν να αφαιρεθεί αυτό το πόρισμα από την ιστοσελίδα της Βουλής; Γιατί η επόμενη ενέργεια ήταν να εκδιωχθεί η Επιτροπή από τα γραφεία της; Γιατί μετά ήρθε αυτή η χθεσινή τρομακτική ενέργεια του νέου Προέδρου της Βουλής να καταργήσει την Επιτροπή που διενεργεί λογιστικό και νομικό έλεγχο του χρέους;» διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Αυτά τα κάνει κάποιος που δεν έχει εναλλακτική και εξαναγκάζεται ή τα κάνουν πια αποφασισμένοι παραδομένοι σε μια πολιτική η οποία είναι αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και αντικοινωνική και κυρίως παράνομη. Δυστυχώς συμβαίνει το δεύτερο...», κατέληξε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

3
τομ
16/11/2015 09:37
Γιατι κανείς δεν θα πάρει σοβαρά το πόρισμα μιας επιτροπής που έχει συμφέρον να βγεί μια συγκεκριμένη απόφαση. Αλλο αν ηταν μια επιτροπή από ανεξάρτητους συμμετέχοντες που θα μάζευαν στοιχεία και από τις 2 πλευρές, ισως τοτε να ειχε νοημα. Με την ιδια λογική ο κάθε δανειολήπτης θα εκανε μια επιτροπή από την οικογενια του και θα εβγαζε το χρεος του παρανομο και επονειδιστο.
Γιωργος
15/11/2015 23:56
Επιτροπη διερυνησης πεπραγμενων και λοιπων κατορθωματων της κυβερνησαρας θα επρεπε να μετονομαστει,οπως και της διερενησης ολων των προεκλογικων της εξαγγελιων.Εκει να δεις αληθειες τοτε.
leo
13/11/2015 16:56
για το σχόλιο της Κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου προς την κυβέρνηση έχω να προσθέσω λίγα λόγια ,,,,από Εβραίους τι καλό μπορείς να περιμένεις Ζωή