Κριτική στον πρόεδρο της Βουλής άσκησε η προκάτοχος του Νίκου Βούτση στο αξίωμα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αιχμή την απόφαση κατάργησης της Επιτροπής Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους, η οποία δημοσιεύτηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Διαύγεια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου – η οποία συμμετείχε την Παρασκευή σε Ημερίδα της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων με θέμα «Το δημόσιο χρέος υπό το φως του Συνταγματικού και του Διεθνούς Δικαίου», που διεξήχθη στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής και η οποία είχε προγραμματιστεί επί της δικής της θητείας- χαρακτήρισε «ντροπή» την κατάργηση της Επιτροπής.

Ταυτοχρόνως, έθεσε ερωτήματα για τους λόγους που η κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Πόρισμα της Επιτροπής και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προκάλεσε τις εθνικές εκλογές, σε συνεννόηση με τους δανειστές, κατά παράκαμψη της Βουλής, ώστε να «εξαφανίσει όσους αντιστέκονταν».

«Γιατί με το που εκλέχθηκε η νέα Βουλή, με δοτούς βουλευτές -αφού δεν έγινε σταυροδοσία και επιλέχθηκαν μέχρι και κυβερνητικά στελέχη να είναι βουλευτές- μια από τις πρώτες ενέργειες ήταν να αφαιρεθεί αυτό το πόρισμα από την ιστοσελίδα της Βουλής; Γιατί η επόμενη ενέργεια ήταν να εκδιωχθεί η Επιτροπή από τα γραφεία της; Γιατί μετά ήρθε αυτή η χθεσινή τρομακτική ενέργεια του νέου Προέδρου της Βουλής να καταργήσει την Επιτροπή που διενεργεί λογιστικό και νομικό έλεγχο του χρέους;» διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Αυτά τα κάνει κάποιος που δεν έχει εναλλακτική και εξαναγκάζεται ή τα κάνουν πια αποφασισμένοι παραδομένοι σε μια πολιτική η οποία είναι αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και αντικοινωνική και κυρίως παράνομη. Δυστυχώς συμβαίνει το δεύτερο…», κατέληξε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.