Κοτζιάς: «Δεν τίθεται θέμα κοινών ελληνο-τουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2015 11:35 |
Κοτζιάς: «Δεν τίθεται θέμα κοινών ελληνο-τουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο»
Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς

«Δεν τίθεται θέμα κοινών ελληνο-τουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού». Αυτό αποσαφήνισε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Αυτό σημαίνει είσοδο τουρκικών πλοίων στα χωρικά μας ύδατα, κάτι που θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες», εξήγησε ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αλφα.

Η σαφέστατη τοποθέτηση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, αποτελεί και απάντηση στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μιλώντας χθες στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξέφρασε την άποψη ότι «θα ήταν πολύ χρήσιμο» αν «υπό ευρωπαϊκή αιγίδα» υπήρχε ναυτική συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας, «ούτως ώστε να επιτηρείται η πύλη εισόδου» των μεταναστών στην Ευρώπη, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι είναι θέμα ευρωπαϊκό και όχι ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο κ. Γιουνκέρ προχώρησε μάλιστα περισσότερο λέγοντας ότι για τις αντιρρήσεις της ελληνικής πλευράς θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξ όσων αντελήφθη κατά τις πρόσφατες συνομιλίες του με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Αγκυρα δεν έχει αντιρρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορηματική άρνηση της Ελλάδας να εξετάσει το ενδεχόμενο κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο, είχε επισημανθεί ήδη προχθές από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κούτρα με μεγάλη σαφήνεια.

2
GAHAT
15/10/2015 19:05
ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΟΤΖΙΑ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ! ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!! ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ "ΣΟΥΡΕΑΛ" ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑ
Κάτοχος παλιάς ταυτότητας
17/12/2015 11:28
Μόνο που με κάτι τέτοια βγάζουν "σπυράκια" οι Ευρωπαίοι και θίγεται ο εγωισμός τους .