Σε αναγνώριση ότι θα ήταν παράλογο οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ να έχουν τεράστιες πολιτικές διαφορές προχώρησε το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ωστόσο στάθηκε στις διαφορές που κρίνει ότι έχει από τους συνυποψηφίους του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «μεταξύ μας τεράστιες πολιτικές διαφορές δεν υπάρχουν ούτε θα έπρεπε να υπάρχουν. Δεν είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, είμαστε τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ. Την επομένη όποιος και να κερδίσει θα είμαστε πάλι στο ίδιο τραπέζι σε έναν κοινό πολιτικό αγώνα».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε κατά 90% ταύτιση απόψεων» και πως «η δική μου υποψηφιότητα έχει έναν έντονο συμβολισμό, επειδή τυγχάνει να μην κατάγομαι από πολιτική οικογένεια, βρέθηκα σε αυτή τη θέση ως μη αναμενόμενος».

«Είμαι μόνος μου», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως πιστεύει «ότι αυτός που τώρα με βλέπει ανά την επικράτεια μπορεί να σκεφτεί ότι αν ονειρευόμαστε μια ΝΔ ανοιχτή προς τον κόσμο, είναι πολύ ωραίο πράγμα να μπορεί να διεκδικεί την αρχηγία της και κάποιος μη αναμενόμενος».

«Οι άλλοι τρεις προέρχονται από πολιτικές οικογένειες», συμπλήρωσε. Σαν δεύτερο στοιχείο που τον διαφοροποιεί ανέφερε πως πιστεύει οτι είναι καλό «να έχουμε αύριο πρωθυπουργό επιτέλους κάποιον που ο ίδιος έχει ξενυχτήσει γιατί δεν έχει βρει τα λεφτά για να καλύψει την επιταγή που λήγει την άλλη μέρα, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να έχουμε κάποιον που έχει αγωνία γιατί δεν μπόρεσε να πληρώσει το ΙΚΑ στην ώρα του και θα του μπει το πρόστιμο».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «οι θέσεις της ΝΔ δεν αλλάζουν επειδή αλλάζει αρχηγό». Συμπλήρωσε ότι είναι εκπεφρασμένες από την ιδρυτική της διακήρυξη και αποφασίζονται συλλογικά και όχι από τον εκάστοτε αρχηγό.

«Το μόνο που διεκδικώ είναι ότι όπως στην Ελλάδα δικαιούται να λέει ένας αριστερός με περηφάνια ότι είμαι αριστερός, διεκδικώ με την ίδια περηφάνια να μπορεί να λέει ένας δεξιός ότι είμαι δεξιός, λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς», τόνισε.

Είπε παράλληλα ότι συμφωνεί με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «οι πραγματικοί ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία και γι’ αυτούς υπάρχουν η Χρυσή Αυγή και και οι ΑΝΕΛ».