Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή της προγραμματικές του δηλώσεις εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Χαρακτήρισε τις κυβερνητικές εξαγγελίες για χτύπημα της διαπλοκής ως «λαϊκίστικη δημαγωγία» και κατηγορεί τον πρωθυπυργό ότι έχει γίνει «στενός φίλος της Μέρκελ και του Ολαντρέου».

«Όσοι άντεξαν να ακούσουν μέχρι τέλους τις άχαρες προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, δύσκολα θα απέφυγαν τις μελαγχολικές συγκρίσεις. Αιώνες μοιάζουν να έχουν περάσει από τις πρώτες κυβερνητικές προγραμματικές δηλώσεις του ίδιου ανθρώπου- κι όμως μας χωρίζουν από τότε μόλις οκτώ μήνες» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί στην ομιλία του στη διαγραφή-κούρεμα του χρέους, στο κατοχικό δάνειο και στη διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών επανορθώσων

Επισημαίνει ότι «ο Τσίπρας των μνημονίων και της νέας λιτότητας είναι τώρα ο στενός φίλος της Μέρκελ και του Ολαντρέου και ο υμνητής της αμερικάνικης πολιτικής και των σχεδιασμών της στην περιοχή μας».

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για χτύπημα της διαπλοκής «λαϊκίστικη δημαγωγία», αντίστοιχη με εκείνη των προκατόχων του, ενώ παράλληλα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «αδίστακτη επιχείρηση σφαγιασμού των συντάξεων, φορολεληασία σε βάρος των αγροτών και των επαγγελματιών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εξύμνηση της ευρωατλαντικής νεοαποικιοποίησης της χώρας».

«Τη στιγμή που ξεπουλά το λιμάνι του Πειραιά, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τα αεροδρόμια της χώρας και διαλύει τη ΔΕΗ, δωρίζοντας πελάτες και τη φτηνή παραγωγή της σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ υποθηκεύει δημόσια περιουσία ύψους δεκάδων δισ., εμφανίζεται, τάχα, ως ο πρωθυπουργός που θέλει να αποτρέψει το ξεπούλημα της χώρας. Ποιος εμπαίζει ποιον;» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Λαφαζάνης.