Θέλω να στηρίξω την κυβέρνηση, αλλά με μία κριτική διάθεση, δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος, σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, σημειώνοντας πως είναι δεδομένη η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ωστόσο «λευκή εντολή δεν θα δώσουμε».

Ο κ. Νικολόπουλος διευκρίνισε πως στόχος είναι να περιοριστούν κατά το δυνατόν περισσότερο τα όσα δεινά έρχονται, αναφέροντας για παράδειγμα ότι «θα πρέπει να κουβεντιάσουμε πολύ καλά αν θα ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες για να έχουν λεφτά να βγάλουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία». «Πρέπει να μελετήσουμε όλοι πριν δώσουμε την ψήφο μας», συμπλήρωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή απουσία του από την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως πολλές φορές «η απουσία είναι πιο ηχηρή από την παρουσία», ξεκαθαρίζοντας πως η απουσία του αποτέλεσε μία διαμαρτυρία, μία προειδοποίηση, όπως είπε, για όσα έρχονται. Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία.