Υπέρ της άποψης να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Αδωνι Γεωργιάδη τάχθηκε ο έτερος των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο κ. Μητσοτάκηςτόνισε ότι η απόφαση της ΚΕΦΕ είναι σωστή ως προς το καταστατικό,αλλά εσφαλμένη ως προς την πολιτική ουσία.

Αναφερόμενος στο θέμα των εσωκομματικών εκλογών είπε πως πρότεινε η διαδικασία να γίνει στις 15 Νοεμβρίου ώστε οι υποψήφιοι να έχουν χρόνο να αναπτύξουν τις σκέψεις τους καθώς όπως τόνισε η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ακέφαλη αφού ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Όπως εξήγησε, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί ένα άνοιγμα στην κοινωνία και για αυτό χρειάζεται ο απαιτούμενος χρόνος καθώς όπως υπογράμμισε εάν φτάσουν στις εσωκομματικές κάλπες μόνο τα στελέχη του κόμματος τότε «θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως είναι φυσικό ο καθένας να θέλει να προβάλει τη δική του υποψηφιότητα εκτίμησε ωστόσο πως χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν πρόκειται να υπάρξουν και εμφανίστηκε βέβαιος ότι αυτό θα το τηρήσουν όλοι.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη στο Mega:

Δεν θεωρώ ότι κατά την προεκλογική περίοδο θα υπάρξουν χτυπήματα κάτω από τη μέση. Όλοι είμαστε στην ίδια πολιτική οικογένεια.

Πρέπει να υπάρχει μια συμφωνία κυρίων που θα λέει ότι όποιος κερδίσει οι υπόλοιποι θα στηρίξουν τον Πρόεδρο που θα εκλεγεί. Αν δεν κερδίσω θα είμαι δίπλα σε όποιον κερδίσει.

Δεν υπάρχει περίπτωση διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας. Όποιος αμφισβητήσει το νέο πρόεδρο θα απομονωθεί πολύ γρήγορα από την κοινωνία της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτιμώ ιδιαίτερα τον κ. Τζιτζικώστα, θεωρώ ότι είναι ένα άξιο στέλεχος ωστόσο υπάρχει ζήτημα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Προσωπικά πιστεύω ότι οι μεγάλες μάχες κερδίζονται στο Κοινοβούλιο. Ηγέτες γίνονται και δημιουργούνται στη Βουλή.

Καλώς ο κ. Μεϊμαράκης εκκίνησε τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου και καλώς είναι ο ίδιος υποψήφιος.

Ο κ. Μεϊμαράκης είναι μια σίγουρη επιλογή στασιμότητας, δεν είναι μια υποψηφιότητα που μπορεί να μιλήσει στους πολίτες που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξαν κόμματα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Ξέρω ότι θα κριθώ για την πολιτική που ακολούθησα στο Υπουργείο, ωστόσο διαπραγματεύτηκα να μην υπάρξουν άλλες απολύσεις και είμαι περήφανος που έδιωξα τους επίορκους. Προβληματίζομαι που ο ΣΥΡΙΖΑ τους φέρνει πίσω.

Δεν χρειαζόμαστε τον αντι-Τσίπρα, χρειαζόμαστε αυτόν που θα κερδίσει τον Τσίπρα. Οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην Αντιπολίτευση.

Η εσωκομματική Δημοκρατία ο μόνος τρόπος για να αισθάνεται άνετα στο κόμμα ένας δεξιός και ένας κεντρώος.