Με δηλώσεις της στον Βήμα FM η Ντόρα Μπακογιάννη προειδοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως αν επιστρέψει στην αντιμνημονιακή ρητορική θα ξεφτιλιστεί.

Η κα. Μπακογιάννη ξεκίνησε τις δηλώσεις της λέγοντας πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει επιτέλους σοβαρή και επί της ουσίας συνεργασία ανάμεσα στα κόμματα ώστε να βγει η Ελλάδα από την κρίση:

«Είναι ξεπερασμένη η αντίληψη της μη συνεργασίας. Εμεις θέλουμε να συνεργαστούμε. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις μόνο κριτική» είπε η πρώην υπουργός, σημειώνοντας πως συνεργασίες θέλει και ο κόσμος.

Παράλληλα, κάλεσε σε αυτή την κατεύθυνση και τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην αλλάξει ξανά γραμμή πλεύσης: «Εαν παρουσιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον αντιμνημονιακό μανδύα ξανά θα είναι ο απόλυτος εξευτελισμός. Φτάνουν οι πειραματισμοί που πληρώνουμε ακριβά.

Υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να δραπετεύσουν από τις ευθύνες τους. Ελπίζω να επικρατήσουν οι σοβαρές φωνές».

Για τη ΝΔ και τη μεγάλη συσπείρωση που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις σχολίασε: «Η ΝΔ υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Μειμαράκη πάει στις εκλογές συσπειρωμένη. Ο πρόεδρος επιδιώκει τη συμμετοχή όλων κ αυτό το εισπράττει ο κόσμος».

Τέλος, θέλησε να σημειώσει τον ρόλο του Προκόπη Παυλόπουλου τους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως βοήθησε σημαντικά για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην παραμονή της χώρας μας στον πυρήνα της Ευρώπης».